Video: Plače čovjek kao malo dijete!

Šta se dešava sa svetskim šampionima iz Brazila? I Groskrojc najavio kraj karijere - u 28. godini?! Emotivni rastanak nekadašnjeg prvotimca Borusije iz Dortmunda i Štutgarta, možda više nikad ne zaigra fudbal.

Fudbal 06.03.2017 | 15:00
Video: Plače čovjek kao malo dijete!
Kevin Groskrojc više nije fudbaler Štutgarta!

Tako je počela konferencija za medije slavnog kluba.

A završila se u suzama, jer univerzalac, nekadašnja uzdanica Borusije iz Dortmunda, šampion sveta sa Nemačkom, možda se više nikad i ne vrati na teren!

Slično njegovom kolegi iz vremena dok su zajedno nosili dres Milionera i(li) reprezentacije Nemačke, Marija Gecea - koji je objavio da privremeno prekida karijeru u 25. godini zbog metaboličnog poremećaja - Kevin Groskrojc je danas, na varednoj konferenciji za medije nagovestio da postoji mogućnost da i on završi karijeru.

A tek mu je 28 leta.

U veoma emotivnom obraćanju, protkanom suzama, drhtavim glasom, desni bek, po potrebi i krilo ili vezista, najpre se izvinio javnosti zbog incidenta koji je doveo do raskida ugovora sa Štutgartom (tuča u jednoj diskoteci u noći između utorka i srede), a zatim poručio da mu je potreban, kako reče, odmor od profesionalnog fudbala.

„Pogrešio sam. Veoma mi je žao. Spreman sam da snosim posledice. Posebno mi je žao što sam svoju porodicu i prijatelje doveo u ovu situaciju io zbog toga što sam ih sve zabrinuo. Jednako tome mi je žao što se na ovaj način rastajem sa Štutgartom. Ovom klubu i njegovim navijačima želim sve najbolje. U ovom trenutku ne želim da imam ništa sa profesionanim fudbalom. Želim da se izolujem“, rekao je  skrhani Groskrojc u sali za medije na „Mercedes benc areni“ u kojoj je posle toga odzvanjala neobična tišina.

Nemački mediji su odmah ove njegove reči protumačili kao odluku da završi karijeru, tako pišu Bild, lokalni Štutgart cajtung i svi portali bliski Štutgartu, podsećajući da ovo nije prvi problem koji van terena pravi Kevin Groskrojc.



A šta je učinio?

Pre tri dana je izašao u grad, završio u diskoteci, potukao se i završio u bolnici. Sve se zbilo u 02.15 u noći između utorka i srede. Zadobio je nekoliko povreda na glavi i prethodna dva dana proveo u bolnici  za to vreme niko ništa nije dirao, ali čim je izašao suočio se sa bolnim saznanjem: više neće igrati fudbal za Štutgart. Jednostavno, Švabe su shvatile da je Kevin Groskrojc prekršio klupsku disciplinu i stvorio loš imidž u javnosti, pa su rešile da po hitnom postupku otpuste fudbalera angažovanog prošle zime.

Kevin Groskrojsc je profesionalnu karijeru počeo 2006. u drugom timu Rot vajs Alena, igrao je još za Borusiju iz Dortmunda (dve titule, jedan kup, jedan Superkup), Galatasaraj i Štutgart, za državni tim Nemačke odigrao je pet utakmica, a bio je deo ekipa koja je pre tri leta u Brazilu osvojila Mundijal pogotkom Marija Gecea u produžecima finalnog meča sa Argentinom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar