НБА трејд - Јовановић мијења средину: Србин у Њујорк Никсима!

Никола Јовановић је постао део једне од најчувенијих кошаркашких организација на свету. Некадашњи студент универзитета Северна Каролина, прешао је из развојног тима Детроита, Гранд Рапидса у НБДЛ тим чувених Њујорк Никса, Вестчестер.

Кошарка 05.03.2017 | 12:15
НБА трејд - Јовановић мијења средину: Србин у Њујорк Никсима!
Београђанин рођен 6. фебруара 1994. године, који је и средњу школу завршио у САД (Арлингтон кантри из града Џексонвила на Флориди), прешао је у нови клуб у замену за пика из друге рунде НБДЛ драфта 2017. године.

Јовановић је потписао уговор са Детроитом 26. септембра прошле године, пошто није био изабран на НБА драфту. За Пистонсе је одиграо само један меч у предсезони, а онда је послат на „каљење“ у Гранд Рапидс. Ове године у развојној НБА лиги одгирао је 24 меча уз просек од 9.5 поена, 7.1 скока за нешто више од 17 минута колико је проводио на терену.

Вестчестер Никси су тренутно трећепласирани тим у Источној конференцију НБДЛ уз учинак од 16 победа и 21 пораза.

Мало је фалило да Немања Бјелица последњег дана прелазног рока дрес Минесоте замени опремом Њујорк Никса. Није се догодило да некадашњи МВП Евролиге заигра у Великој јабуци, али прилику да тако нешто учини имаће други српски кошаркаш. У питању је Никола Јовановић, који је од данас и званично члан Вестчестера, развојног тима некадашњег НБА шампиона. 

Млади, поливалентни центар досад је играо за млади тим Детроит Пистонса, а Вестчестер се због њега одрекао пика из друге рунде Драфта Развојне лиге ове године. 

Јовановић, иначе некадашњи студент универзитета Јужна Калифорнија, ове је сезоне у Гранд Рапидсима имао просечно 10 поена и седам скокова по утакмици за 17 минута на терену.  Одиграо је 24 меча. Током прошле године био је и у тренинг кампу Денвер Нагетса. 

Пред почетак НБА сезоне фигурирао је као један од кандидата за први тим Пистонса, али није успео да се избори за место у страшној конкуренцији Андреа Драмонда, Арона Бејнса и Бобана Марјановића. 

Извор: блиц.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар