NBA trejd - Jovanović mijenja sredinu: Srbin u Njujork Niksima!

Nikola Jovanović je postao deo jedne od najčuvenijih košarkaških organizacija na svetu. Nekadašnji student univerziteta Severna Karolina, prešao je iz razvojnog tima Detroita, Grand Rapidsa u NBDL tim čuvenih Njujork Niksa, Vestčester.

Košarka 05.03.2017 | 12:15
NBA trejd - Jovanović mijenja sredinu: Srbin u Njujork Niksima!
Beograđanin rođen 6. februara 1994. godine, koji je i srednju školu završio u SAD (Arlington kantri iz grada Džeksonvila na Floridi), prešao je u novi klub u zamenu za pika iz druge runde NBDL drafta 2017. godine.

Jovanović je potpisao ugovor sa Detroitom 26. septembra prošle godine, pošto nije bio izabran na NBA draftu. Za Pistonse je odigrao samo jedan meč u predsezoni, a onda je poslat na „kaljenje“ u Grand Rapids. Ove godine u razvojnoj NBA ligi odgirao je 24 meča uz prosek od 9.5 poena, 7.1 skoka za nešto više od 17 minuta koliko je provodio na terenu.

Vestčester Niksi su trenutno trećeplasirani tim u Istočnoj konferenciju NBDL uz učinak od 16 pobeda i 21 poraza.

Malo je falilo da Nemanja Bjelica poslednjeg dana prelaznog roka dres Minesote zameni opremom Njujork Niksa. Nije se dogodilo da nekadašnji MVP Evrolige zaigra u Velikoj jabuci, ali priliku da tako nešto učini imaće drugi srpski košarkaš. U pitanju je Nikola Jovanović, koji je od danas i zvanično član Vestčestera, razvojnog tima nekadašnjeg NBA šampiona. 

Mladi, polivalentni centar dosad je igrao za mladi tim Detroit Pistonsa, a Vestčester se zbog njega odrekao pika iz druge runde Drafta Razvojne lige ove godine. 

Jovanović, inače nekadašnji student univerziteta Južna Kalifornija, ove je sezone u Grand Rapidsima imao prosečno 10 poena i sedam skokova po utakmici za 17 minuta na terenu.  Odigrao je 24 meča. Tokom prošle godine bio je i u trening kampu Denver Nagetsa. 

Pred početak NBA sezone figurirao je kao jedan od kandidata za prvi tim Pistonsa, ali nije uspeo da se izbori za mesto u strašnoj konkurenciji Andrea Dramonda, Arona Bejnsa i Bobana Marjanovića. 

Izvor: blic.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar