Партизан: Не бавимо се споредним темама!

У табору Партизана, пред суботњи "вечити дерби", међу играчима тема НИЈЕ промена судије, већ. . .

Фудбал 03.03.2017 | 19:30
Партизан: Не бавимо се споредним темама!
"Веома сам задовољан што у нашој бази, на Телеоптику, промена главног судије за 'вечити дерби', апсолутно није тема. Уз све факторе које носи дерби, знајући да је ривал први, са шест бодова више, игра на свом стадиону, благи су фаворити, иако тога нема у дербију. Играчи се ниједног тренутка не баве нечим другим, осим - како ћемо да наступимо на терену", рекао је тренер Партизана Марко Николић, реагујући на "ванфудбалске активности" свих актера "вечитог дербија", укључујући оне КОЈИ ТО НИСУ!

Све је почело када је Судијска комисија за главног судију предстојећег 153. дуела Црвене звезде и Партизана именовала Мају Вујовића, мада је најављено да ће то бити Милорад Мажић. А онда је генерални директор Звезде Звездан Терзић покренуо лавину... да би онда реаговали многи други клубови који су, ето, нашли потребу да (ничим изазвани!) бране ФСС и Судијску комисију...

Шта се крије иза те масовне подршке ФСС-у и брига о судијама, пре свега Маји Вујовићу, видећемо ускоро.

Углавном, стручни штаб и фудбалери Партизана тиме не желе да се баве, већ су фокусирани на терен и онош то их очекује у суботу од 18 часова.

"У дербију немате право на грешку, поклон... Ко буде био такав, ко, жаргонски речено, буде вадио из стомака све што има у себи за победу свог тима - има веће шансе. Бавимо се само припремом утакмице на спортски начин. Сигурно, као ни до сада, неће да буде судија тај који ће да одлучи. Постоји много корективних фактора који ће да процене шта ће да се дешава. На нама је оно што од нас зависи - да квалитет игре буде на нивоу. Видим да је негативна критика Партизанове јавности на избор судије, али морамо да се фокусирамо на терен", рекао је Марко Николић на конференцији за новинаре.

Николић је поновио да је дерби "најлепша и најважнија утакмица у српском фудбалу".

"Учинићемо све да свим љубитељима фудбала, посебно навијачима Партизана, учинимо меч лепим са свих аспеката. Такмичарски је изузетно важан, због позиције на табели и бодовне разлике. Тако ћемо да приступимо - такмичарски, тако тренирамо и играмо. Партизан ће, као и у свим претходним утакмицама, имати одговоран приступ, као што мора увек у дербију - посебну инспирацију сваког играча, да сваке секунде одрадимо свој део посла. Очекујем неизвестан, тежак меч, да нађемо озбиљност, фокус, велику подршку навијача и да кроз све ове факторе тражимо циљ - а то су добра игра и добар резултат", рекао је Николић.

Капитен (у одсуству Саше Илића) Мирослав Вулићевић је додао:

"Екипа је спремна и физички и психички за дерби и све што он носи за собом. Они су благи фаворити, имају шест бодова више и играју пред својом публиком, ми - кадри да уз помоћ навијача одиграмо како треба. У добром смо низу, дерби је увек трознак, али није одлучујући, мада - може много тога да одреди што се тиче наставка првенства".

У Партизану су сви играчи спремни и у конкуренцији за састава, осим Милана Радина, који је повређен још на припремама.

Ево одговора и на питање на коме је већи притисак:

"Мислим да је и нама и њима - исто. Важан је такмичарски дерби, али не решава дефинитивно питање шампиона. Немојмо да заборавимо Војводину, у озбиљној је игри за највиши пласман. У дугој смо серији, за то има заслуге победа у претходном дербију. Притисак је увек присутан, да ли можемо да измеримо у процентима где је већи, мањи... Трудим се да са старијим играчима то пренесем на све - има ли веће части него бити учесник дербија? Једино може да се пореди - да будете А репрезентативац".

О ривалу, детаљније?

"Искуснији су тим од нас, имају старију екипу, већи број станаца који стално играју. Почиње шест легионара. Имају и два - три искусна, Луковића, Анђелковића... Имају квалитет игре, нема тајни између нас. Говорити о манама, зауставио бих се".

О Миодрагу Божовићу, Николић је рекао:

"Ми смо добро другари, не могу рећи пријатељи... Дали смо заједнички интервју, живимо у истом крају, срећемо се, наш однос може да буде пример свима. То не значи да нећемо дати све за победу свог тима. Нема ништа слађег! Наша прича се завршава после утакмице. У фокусу ће да буду играчи, надам се да ће хероји да буду на страни Партизана".

Одлука о томе да ће Партизан ипак играти у Европи наредне сезоне (ако се пласира) - мада се та званична одлука тек очекује - обрадовала је играче.

"Јесте мотивисала играче, наравно. Незадовољан сам што је уопште била таква представа у јавности, тај сензационализам претходних месеци. Нешто српско - да се радујемо потенцијалној несрећи. Веома сам задовољан што то није тачно, што ће Партизан да игра Европу. Сведоци сте да то није била тема међу играчима, имали су информације од првог дана. Јако је добар импулс за нашу публику. У једном тренутку је пред медијском помпом поклекла. Ово је дерби утакмица, сви знамо да не игра улогу позиција, чак ни прост играчки квалитет. Важно је да сав фокус усмеримо ка ономе".

Знате ли тим, имате ли неку дилему?

"Немам!", одлучно је одговорио Николић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар