Partizan: Ne bavimo se sporednim temama!

U taboru Partizana, pred subotnji "večiti derbi", među igračima tema NIJE promena sudije, već. . .

Fudbal 03.03.2017 | 19:30
Partizan: Ne bavimo se sporednim temama!
"Veoma sam zadovoljan što u našoj bazi, na Teleoptiku, promena glavnog sudije za 'večiti derbi', apsolutno nije tema. Uz sve faktore koje nosi derbi, znajući da je rival prvi, sa šest bodova više, igra na svom stadionu, blagi su favoriti, iako toga nema u derbiju. Igrači se nijednog trenutka ne bave nečim drugim, osim - kako ćemo da nastupimo na terenu", rekao je trener Partizana Marko Nikolić, reagujući na "vanfudbalske aktivnosti" svih aktera "večitog derbija", uključujući one KOJI TO NISU!

Sve je počelo kada je Sudijska komisija za glavnog sudiju predstojećeg 153. duela Crvene zvezde i Partizana imenovala Maju Vujovića, mada je najavljeno da će to biti Milorad Mažić. A onda je generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić pokrenuo lavinu... da bi onda reagovali mnogi drugi klubovi koji su, eto, našli potrebu da (ničim izazvani!) brane FSS i Sudijsku komisiju...

Šta se krije iza te masovne podrške FSS-u i briga o sudijama, pre svega Maji Vujoviću, videćemo uskoro.

Uglavnom, stručni štab i fudbaleri Partizana time ne žele da se bave, već su fokusirani na teren i onoš to ih očekuje u subotu od 18 časova.

"U derbiju nemate pravo na grešku, poklon... Ko bude bio takav, ko, žargonski rečeno, bude vadio iz stomaka sve što ima u sebi za pobedu svog tima - ima veće šanse. Bavimo se samo pripremom utakmice na sportski način. Sigurno, kao ni do sada, neće da bude sudija taj koji će da odluči. Postoji mnogo korektivnih faktora koji će da procene šta će da se dešava. Na nama je ono što od nas zavisi - da kvalitet igre bude na nivou. Vidim da je negativna kritika Partizanove javnosti na izbor sudije, ali moramo da se fokusiramo na teren", rekao je Marko Nikolić na konferenciji za novinare.

Nikolić je ponovio da je derbi "najlepša i najvažnija utakmica u srpskom fudbalu".

"Učinićemo sve da svim ljubiteljima fudbala, posebno navijačima Partizana, učinimo meč lepim sa svih aspekata. Takmičarski je izuzetno važan, zbog pozicije na tabeli i bodovne razlike. Tako ćemo da pristupimo - takmičarski, tako treniramo i igramo. Partizan će, kao i u svim prethodnim utakmicama, imati odgovoran pristup, kao što mora uvek u derbiju - posebnu inspiraciju svakog igrača, da svake sekunde odradimo svoj deo posla. Očekujem neizvestan, težak meč, da nađemo ozbiljnost, fokus, veliku podršku navijača i da kroz sve ove faktore tražimo cilj - a to su dobra igra i dobar rezultat", rekao je Nikolić.

Kapiten (u odsustvu Saše Ilića) Miroslav Vulićević je dodao:

"Ekipa je spremna i fizički i psihički za derbi i sve što on nosi za sobom. Oni su blagi favoriti, imaju šest bodova više i igraju pred svojom publikom, mi - kadri da uz pomoć navijača odigramo kako treba. U dobrom smo nizu, derbi je uvek troznak, ali nije odlučujući, mada - može mnogo toga da odredi što se tiče nastavka prvenstva".

U Partizanu su svi igrači spremni i u konkurenciji za sastava, osim Milana Radina, koji je povređen još na pripremama.

Evo odgovora i na pitanje na kome je veći pritisak:

"Mislim da je i nama i njima - isto. Važan je takmičarski derbi, ali ne rešava definitivno pitanje šampiona. Nemojmo da zaboravimo Vojvodinu, u ozbiljnoj je igri za najviši plasman. U dugoj smo seriji, za to ima zasluge pobeda u prethodnom derbiju. Pritisak je uvek prisutan, da li možemo da izmerimo u procentima gde je veći, manji... Trudim se da sa starijim igračima to prenesem na sve - ima li veće časti nego biti učesnik derbija? Jedino može da se poredi - da budete A reprezentativac".

O rivalu, detaljnije?

"Iskusniji su tim od nas, imaju stariju ekipu, veći broj stanaca koji stalno igraju. Počinje šest legionara. Imaju i dva - tri iskusna, Lukovića, Anđelkovića... Imaju kvalitet igre, nema tajni između nas. Govoriti o manama, zaustavio bih se".

O Miodragu Božoviću, Nikolić je rekao:

"Mi smo dobro drugari, ne mogu reći prijatelji... Dali smo zajednički intervju, živimo u istom kraju, srećemo se, naš odnos može da bude primer svima. To ne znači da nećemo dati sve za pobedu svog tima. Nema ništa slađeg! Naša priča se završava posle utakmice. U fokusu će da budu igrači, nadam se da će heroji da budu na strani Partizana".

Odluka o tome da će Partizan ipak igrati u Evropi naredne sezone (ako se plasira) - mada se ta zvanična odluka tek očekuje - obradovala je igrače.

"Jeste motivisala igrače, naravno. Nezadovoljan sam što je uopšte bila takva predstava u javnosti, taj senzacionalizam prethodnih meseci. Nešto srpsko - da se radujemo potencijalnoj nesreći. Veoma sam zadovoljan što to nije tačno, što će Partizan da igra Evropu. Svedoci ste da to nije bila tema među igračima, imali su informacije od prvog dana. Jako je dobar impuls za našu publiku. U jednom trenutku je pred medijskom pompom poklekla. Ovo je derbi utakmica, svi znamo da ne igra ulogu pozicija, čak ni prost igrački kvalitet. Važno je da sav fokus usmerimo ka onome".

Znate li tim, imate li neku dilemu?

"Nemam!", odlučno je odgovorio Nikolić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar