Могерини се ипак обратила посланицима

Висока представница ЕУ за спољну и безбједносну политику и потпредсједница Европске комисије Федерика Могерини која данас борави у посјети Београду, стигла је у Скупштину Србије гдје говори на посебној седници, а посланици Српске радикалне странке дочекали су је повицима "Уа" и узвикујућу "Србија, Русија, не треба нам Унија".

Србија 03.03.2017 | 12:21
Могерини се ипак обратила посланицима
Могерини говори на посебној свечаној сједници Скупштине Србије, којој присуствује премијер Александар Вучић и више министара у Влади Србије, као и вбише амбасадора, међу којима је и Кајл Скот. Она се посланицима обратила на српском језику, а све вријеме док говори, радикали настављају да вичу. Истовремено, уз скандирање, они лупкају рукама по клупама у којима сједе.

Упркос скандалозном понашању Шешеља и посланика СРС, Могерини је наставила са својим говором.



У скупштинској сали су посланици владајуће већине, СРС, посланици покрета Двери који су прирпемили транспаренте на којима на српском и енглеском језику пише "Србија не верује Бриселу".

Обраћање Федерике Могерини у сали прате и посланици Демкоратске странке, Либерално демократске партије, Социјалдемократске партије. У сали нема посланика покрета Доста је било.

Гојковић је раније данас изјавила да очекује да ће висока представница ЕУ пружити подршку Србији ка пуноправном чланству ЕУ.

Гојковић је новинарима рекла да се посебна седница одржава на иницијативу Могеринијеве.

- Њена жеља је да се обрати парламенту и да пружи одредјене поруке, претпостављам подршку Србији на путу ка пуноправном чланству ЕУ. Моја очекивања су да буду присутни посланици који то буду жељели - рекла је она.

Иначе, у Скупштинску салу први су ушли посланици Српске радикалне странке, чији је председник Војислав Шешељ најавио да неће дозволити Могерини да говори и да ће демонстрацијама против ње и започети своју предсједничку кампању.

Извор: Блиц/Тањуг

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ЈАСО

03.03.2017 11:33

Ја циркуса и културе....кад им не треба ЕУ зашто и ногама и рукама копају да тамо "побјегну" радити, дјецу школовати? Нешто их врло мало у том погледу се запути на исток.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојица и нас тројица

03.03.2017 12:06

Па кад буду у унији неће имати гдје радити и слати дјецу на школовање. Не мозеш из уније ићи у унију. Боље је у својој кући него у тудјој палати, запамти.

Name

Ди

03.03.2017 11:41

Ето какви смо некултурни а паметујемо целом свету о свему и свацему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рики

03.03.2017 12:15

Ово је срамота! Дотакли смо дно дна! Нема даље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хорик

03.03.2017 12:27

Сесељ прави од Србије Зимбабве, у сваком погледу. Има нацина да се исказе неслагање, ово је најгори и крајње неинтелигентан покусај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахха

03.03.2017 13:08

Имају представнике у скупстини да им се цовјек "диви" Ово се зове немоц . Немоц било ста промјене . У сустини они звизду и воцу себи . Паметни људи увијек надју на миран нацин да ријесе проблем али цуте и раде. Дно дна !

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм..и онда

03.03.2017 14:41

Ето ти Србије, то су исти који нама причају шта и како треба, потцијењују БиХ итд. ..а руку на срце, сви смо ми ту негдје, у пет дека СРБ-БиХ-ХРВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

МУНГОС

03.03.2017 14:56

НИСАМ ШЕШЕЉОВАЦ АЛИ ПРОТИВ ЕУ (ЕВРОПСКИХ УСТАША) НЕ МОЖЕ ДРУГАЧИЈЕ...

ОДГОВОРИТЕ