Mogerini se ipak obratila poslanicima

Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federika Mogerini koja danas boravi u posjeti Beogradu, stigla je u Skupštinu Srbije gdje govori na posebnoj sednici, a poslanici Srpske radikalne stranke dočekali su je povicima "Ua" i uzvikujuću "Srbija, Rusija, ne treba nam Unija".

Srbija 03.03.2017 | 12:21
Mogerini se ipak obratila poslanicima
Mogerini govori na posebnoj svečanoj sjednici Skupštine Srbije, kojoj prisustvuje premijer Aleksandar Vučić i više ministara u Vladi Srbije, kao i vbiše ambasadora, među kojima je i Kajl Skot. Ona se poslanicima obratila na srpskom jeziku, a sve vrijeme dok govori, radikali nastavljaju da viču. Istovremeno, uz skandiranje, oni lupkaju rukama po klupama u kojima sjede.

Uprkos skandaloznom ponašanju Šešelja i poslanika SRS, Mogerini je nastavila sa svojim govorom.



U skupštinskoj sali su poslanici vladajuće većine, SRS, poslanici pokreta Dveri koji su prirpemili transparente na kojima na srpskom i engleskom jeziku piše "Srbija ne veruje Briselu".

Obraćanje Federike Mogerini u sali prate i poslanici Demkoratske stranke, Liberalno demokratske partije, Socijaldemokratske partije. U sali nema poslanika pokreta Dosta je bilo.

Gojković je ranije danas izjavila da očekuje da će visoka predstavnica EU pružiti podršku Srbiji ka punopravnom članstvu EU.

Gojković je novinarima rekla da se posebna sednica održava na inicijativu Mogerinijeve.

- Njena želja je da se obrati parlamentu i da pruži odredjene poruke, pretpostavljam podršku Srbiji na putu ka punopravnom članstvu EU. Moja očekivanja su da budu prisutni poslanici koji to budu željeli - rekla je ona.

Inače, u Skupštinsku salu prvi su ušli poslanici Srpske radikalne stranke, čiji je predsednik Vojislav Šešelj najavio da neće dozvoliti Mogerini da govori i da će demonstracijama protiv nje i započeti svoju predsjedničku kampanju.

Izvor: Blic/Tanjug

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

JASO

03.03.2017 11:33

Ja cirkusa i kulture....kad im ne treba EU zašto i nogama i rukama kopaju da tamo "pobjegnu" raditi, djecu školovati? Nešto ih vrlo malo u tom pogledu se zaputi na istok.

ODGOVORITE
Name

Milojica i nas trojica

03.03.2017 12:06

Pa kad budu u uniji neće imati gdje raditi i slati djecu na školovanje. Ne mozeš iz unije ići u uniju. Bolje je u svojoj kući nego u tudjoj palati, zapamti.

Name

Di

03.03.2017 11:41

Eto kakvi smo nekulturni a pametujemo celom svetu o svemu i svacemu.

ODGOVORITE
Name

Riki

03.03.2017 12:15

Ovo je sramota! Dotakli smo dno dna! Nema dalje!

ODGOVORITE
Name

horik

03.03.2017 12:27

Seselj pravi od Srbije Zimbabve, u svakom pogledu. Ima nacina da se iskaze neslaganje, ovo je najgori i krajnje neinteligentan pokusaj.

ODGOVORITE
Name

Hahahha

03.03.2017 13:08

Imaju predstavnike u skupstini da im se covjek "divi" Ovo se zove nemoc . Nemoc bilo sta promjene . U sustini oni zvizdu i vocu sebi . Pametni ljudi uvijek nadju na miran nacin da rijese problem ali cute i rade. Dno dna !

ODGOVORITE
Name

hm..i onda

03.03.2017 14:41

Eto ti Srbije, to su isti koji nama pričaju šta i kako treba, potcijenjuju BiH itd. ..a ruku na srce, svi smo mi tu negdje, u pet deka SRB-BiH-HRV

ODGOVORITE
Name

MUNGOS

03.03.2017 14:56

NISAM ŠEŠELJOVAC ALI PROTIV EU (EVROPSKIH USTAŠA) NE MOŽE DRUGAČIJE...

ODGOVORITE