Нова димензија клаузуле - Реалов ултиматум!

Едегард мора да игра стално, или Херенвен плаћа казну од 40. 000 евра?! Овако нешто досад није виђено. . .

Фудбал 05.03.2017 | 08:00
Нова димензија клаузуле - Реалов ултиматум!
Одавно је у пословању фудбалских клубова нормална ствар постала да се приликом трансфера неког играча укључи одређена клаузула којом једна, или обе стране штите своје интересе. 

У Реаловом случају позната је чувена „анти-Барса“ клаузула којом се играчу који одлази из Мадрида на одређени начин забрањује да у будућности обуче дрес највећег ривала. Међутим, Краљевски клуб је очигледно решио да лествицу дигне на следећи ниво, пошто са Пиринеја стижу невероватне вести. Тичу се договора који је Реал зимус направио са Херенвеном о позајмици Мартина Едегарда до. 

Талентовани нападач летос је заиграо у Ередивизији како би прикупљао искуство у сениорском погону и тако покушао да се избори за статус у Реалу. Међутим, оно што је Ел Конфиденсијал сазнао изазвало је право буру у Шпанији. Наиме, када се правио договор две стране, Реал је тражио да се у споразум убаци клаузула по којој Едегард МОРА да одигра сваки меч, иначе Херенвен плаћа драконске казне! 

Наиме, за сваки неодиграни меч Херенвен мора да искешира 40.000 евра! На овај начин Реал се осигурао да момак кога многи виде као највећег бисера данашњице, има простор да напредује и осети тежину фудбала на високом нивоу. 

Интересантно, откако је Едегард стигао Херенвен је скроз посрнуо. На осам утакмица у свим такмичењима Понос југа је уписао само две победе, уз пет пораза и реми, испао из Купа од АЗ Алкмара, а на табели Ередивизије пао је са четврте на шесту позицију. А норвешки бисер имао је само једну асистенцију за све то време, односно 346 минута на терену. 

Оно што се такође наводи јесте да Херенвенов тренер Јирген Стрепел не жели Едегарду да удељује минутажу тек тако, већ по заслузи. С друге стране, управа клуба му је, наводно, поручила да Едегард мора да игра стално, иако досад није пружио готово ништа. 

О овоме ће се тек причати, очигледно...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар