Nova dimenzija klauzule - Realov ultimatum!

Edegard mora da igra stalno, ili Herenven plaća kaznu od 40. 000 evra?! Ovako nešto dosad nije viđeno. . .

Fudbal 05.03.2017 | 08:00
Nova dimenzija klauzule - Realov ultimatum!
Odavno je u poslovanju fudbalskih klubova normalna stvar postala da se prilikom transfera nekog igrača uključi određena klauzula kojom jedna, ili obe strane štite svoje interese. 

U Realovom slučaju poznata je čuvena „anti-Barsa“ klauzula kojom se igraču koji odlazi iz Madrida na određeni način zabranjuje da u budućnosti obuče dres najvećeg rivala. Međutim, Kraljevski klub je očigledno rešio da lestvicu digne na sledeći nivo, pošto sa Pirineja stižu neverovatne vesti. Tiču se dogovora koji je Real zimus napravio sa Herenvenom o pozajmici Martina Edegarda do. 

Talentovani napadač letos je zaigrao u Erediviziji kako bi prikupljao iskustvo u seniorskom pogonu i tako pokušao da se izbori za status u Realu. Međutim, ono što je El Konfidensijal saznao izazvalo je pravo buru u Španiji. Naime, kada se pravio dogovor dve strane, Real je tražio da se u sporazum ubaci klauzula po kojoj Edegard MORA da odigra svaki meč, inače Herenven plaća drakonske kazne! 

Naime, za svaki neodigrani meč Herenven mora da iskešira 40.000 evra! Na ovaj način Real se osigurao da momak koga mnogi vide kao najvećeg bisera današnjice, ima prostor da napreduje i oseti težinu fudbala na visokom nivou. 

Interesantno, otkako je Edegard stigao Herenven je skroz posrnuo. Na osam utakmica u svim takmičenjima Ponos juga je upisao samo dve pobede, uz pet poraza i remi, ispao iz Kupa od AZ Alkmara, a na tabeli Eredivizije pao je sa četvrte na šestu poziciju. A norveški biser imao je samo jednu asistenciju za sve to vreme, odnosno 346 minuta na terenu. 

Ono što se takođe navodi jeste da Herenvenov trener Jirgen Strepel ne želi Edegardu da udeljuje minutažu tek tako, već po zasluzi. S druge strane, uprava kluba mu je, navodno, poručila da Edegard mora da igra stalno, iako dosad nije pružio gotovo ništa. 

O ovome će se tek pričati, očigledno...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar