Да ли је Гарфилд мушко или женско

Википедија је била принуђена да "закључа" текст странице о чувеном мачку из стрипа и цртаног филма - Гарфилду, пошто је поново покренута расправа на интернету да ли је он мушког пола или можда није.

Занимљивости 03.03.2017 | 10:07
Да ли је Гарфилд мушко или женско
Та расправа је започела пре две године, када је творац Гарфилда Џим Дејвис објавио да Гарфилд "није баш мужјак или женка".

Дејвис је настојао да расветли ту "контроверзу" изјавом Вашингтон посту да је Гарфилд ипак мужјак и да има "девојку" Арлин, али, рекао је и да му се животиње свиђају као тема јер "за њихово разумевање нису важни пол, раса или националност".

Гарфилд је јунак истоименог стрипа који прати доживљаје и размишљања Гарфилда, дебелог, размаженог, себичног и лукавог наранџастог мачора, затим његовог наивног, добродушног власника Џона Арбакла, и приглупог, а оданог пса Одија.

Од 2007. године, стрип се објављује у више од 2.500 дневних новина и часописа и држи Гинисов рекорд као најраспрострањенији стрип у свету. Популарност стрипа је довела до снимања неколико анимираних телевизијских специјала, две анимиране телевизијске серије и два биоскопска дугометражна филма.

Гарфилд исмева власнике кућних љубимаца и њихов однос са животињама, често приказујући самог љубимца као правог господара домаћинства. Стрип се бави и честим људским питањима и проблемима, као што су дијета, апатија, досада и "понедељци".

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар