Недефинисано стање одговара политици

Предсједник РС Милорад Додик полако губи своју позицију у Србији, па се покушава учврстити код Руса, у нади да ће појачати свој положај унутар БиХ, рекао је за сарајевске медије београдски аналитичар Александар Попов.

Босна и Херцеговина 03.03.2017 | 09:55
Недефинисано стање одговара политици
Коментаришући Додикову изјаву да "неће бити референдума о независности Републике Српске", Попов је рекао да се ипак чини да он не смије то урадити.

- Кад је ријеч о његовим амбицијама, иако су то само маркетиншке најаве, чини ми се да он ипак дотле не смије да иде - истиче Попов.

Све је то, сматра, дио "бх. игара и подгријавања".

- Имали сте референдум о дану Републике Српске, па онда захтјев за ревизију пресуде тужбе БиХ против Србије Међународном суду правде у Хагу. Ово је наставак те приче - наводи Попов.

Осврћући се на Додикову тцрдње би Републици Српској највише одговарало када би се БиХ вратила "слову" Дејтонског мировног споразума, он је рекао да је Додику до Дејтона стало као до "лањског снијега".

"Свим политичарима у БиХ одговара заправо овакво недефинисано стање. Дејтонски споразум постоји. Он је у оно вријеме зауставио рат, али је веома лабав, па имамо овакву ситуацију. Али, то јако добро одговара политичарима јер могу некажњено да раде шта год им је воља - додао је Попов.

Извор: вијести.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Киклоп

03.03.2017 09:16

Тацно у центар.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУКА

03.03.2017 10:24

У сриду.

Name

Мм

03.03.2017 09:26

Могу да раде неказњено ста хоце, а за то су дебело плацено и енормно се богате.има она народна, ако хоцес да се обогатис иди медју сиротињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

03.03.2017 15:11

Алал ти извор који те је објавио.Као "добар"аналитичар могао би радити код Бакира.

ОДГОВОРИТЕ