Nedefinisano stanje odgovara politici

Predsjednik RS Milorad Dodik polako gubi svoju poziciju u Srbiji, pa se pokušava učvrstiti kod Rusa, u nadi da će pojačati svoj položaj unutar BiH, rekao je za sarajevske medije beogradski analitičar Aleksandar Popov.

Bosna i Hercegovina 03.03.2017 | 09:55
Nedefinisano stanje odgovara politici
Komentarišući Dodikovu izjavu da "neće biti referenduma o nezavisnosti Republike Srpske", Popov je rekao da se ipak čini da on ne smije to uraditi.

- Kad je riječ o njegovim ambicijama, iako su to samo marketinške najave, čini mi se da on ipak dotle ne smije da ide - ističe Popov.

Sve je to, smatra, dio "bh. igara i podgrijavanja".

- Imali ste referendum o danu Republike Srpske, pa onda zahtjev za reviziju presude tužbe BiH protiv Srbije Međunarodnom sudu pravde u Hagu. Ovo je nastavak te priče - navodi Popov.

Osvrćući se na Dodikovu tcrdnje bi Republici Srpskoj najviše odgovaralo kada bi se BiH vratila "slovu" Dejtonskog mirovnog sporazuma, on je rekao da je Dodiku do Dejtona stalo kao do "lanjskog snijega".

"Svim političarima u BiH odgovara zapravo ovakvo nedefinisano stanje. Dejtonski sporazum postoji. On je u ono vrijeme zaustavio rat, ali je veoma labav, pa imamo ovakvu situaciju. Ali, to jako dobro odgovara političarima jer mogu nekažnjeno da rade šta god im je volja - dodao je Popov.

Izvor: vijesti.ba

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kiklop

03.03.2017 09:16

Tacno u centar.....

ODGOVORITE
Name

BANJALUKA

03.03.2017 10:24

U sridu.

Name

Mm

03.03.2017 09:26

Mogu da rade nekaznjeno sta hoce, a za to su debelo placeno i enormno se bogate.ima ona narodna, ako hoces da se obogatis idi medju sirotinju.

ODGOVORITE
Name

007

03.03.2017 15:11

Alal ti izvor koji te je objavio.Kao "dobar"analitičar mogao bi raditi kod Bakira.

ODGOVORITE