Времена партија, а не производње

У просторијама „Пословног инкубатора“ у Требињу одржана је 13. Скупштина Удружења иноватора источне Херцеговине, на којој је највише пажње посвећено раду овог удружења у протеклом периоду, али и истакнута недовољна подршка за реализацију пројеката.

Република Српска 02.03.2017 | 22:25
Времена партија, а не производње
Предсједник Удружења иноватора источне Херцеговине Борко Бабља каже да упркос бројним наградама, ово Удружење опстаје само захваљујући ентузијазму његових чланова, јер живимо у временима у којима су партије и партијска теме важније од производње. Бабаљ је рекао да је његова посљедна иновација наочела без оквира заједно са Факултетом за призводњу и менаџментом доведена скоро до серијске производње, али да још има посла да се читава прича зокружи.

“Стварно сам презадовљан, а имам чак и нешто да побољшам на њима, да то буде добра ствар. Али, знате да су ово партијска времена, увијек се нађу неке партијске теме и за производњу није вријеме, а ми који се бавимо није лако, овдје стварно треба подршка, помоћ. Уколико имамо новца можемо одрадити само један дио посла. Ту је низ неких обавеза, заштита патената, прављење протипова, учествовање на сајмовима, производње израде алата, освајање тржишта, то све превазилази и Удружење и сваког поијединца који се тиме бави”, каже Бабаљ.

Скупштини је присуствовао и најмлађи члан Удружења, деветнаестогодишњи Зоран Самарџић из Билеће, који је прије пар мјесеци сам изградио мини хидроцентралу.

„То је једна проточна мини хидроценрала, која је у функцији јако економична. Не загађује околину, као што је случај са хидроцентралом која је направљена преко пута, која је нарушила читав еко систем. Она се налази у селу До, 12 километара од Берковића. Има 12 волти струју чији се ниски напон користи за освјетљење куће“, истакао је Самарџић.

Удружење иноватора источне Херцеговине броји око 20 чланова и могу се похвалити многобројим наградама.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

03.03.2017 06:25

Свака част!

ОДГОВОРИТЕ