Легенде пред 153. Дерби - Дејо и Мијат...

Дејо: Ја бих им досудио један пенал за ове 22 године! Мијат: Хоћу победу без најстроже казне! Чувени асови Звезде и Партизана изнели своја очекивања пред 153. окршај вечитих ривала. . .

Фудбал 03.03.2017 | 22:30
Легенде пред 153. Дерби - Дејо и Мијат...
Легендарни асови Црвене звезде и Партизана и Дејан Савићевић и Предраг Мијатовић очекују победе својих тимова у 153. вечитом дербију и углавном се слажу да је суботња утакмица можда и пресудна у борби за титулу! Дејо и Мијат су у разговору за Блиц изнели своја размишљања уочи нове фудбалске светковине.

"Иако после дербија имао још доста да се игра, овај меч је најважнији. Звезда би победом направила велики корак ка титули, а одговара им и нерешено због бодовне разлике. Уколико Звезда изгуби и даље ће имати предност али ће бити уздрмана. Зато, не дај Боже да се тако нешто догоди. Надам се тријумфу и још већој разлици", казао је Савићевић. 

Први човек црногорског фудбала говорио је и о томе ко би могао да пресуди...

"Откад је Катаи отишао у Звезди су тражили домаћег играча који би могао да се носи с проблемима. Добили су га у Милијашу. Ја бих ипак издвојио Плавшића који ми се много свиђа. Јесте ситан, али зна да дрибла и поседује раскошан ударац. Волим такве играче. Ту је и мој Црногорац Орландић". 

Пред сваки дерби покрене се прича о томе како Партизану "толико и толико" није досуђен пенал...

"Да сам ја судио, свирао бих им један. За те 22 године мора да је био бар неки. Невероватно да за све то време није било ситуације за најстрожу казну".  

Пеђа Мијатовић позива навијаче да фер и коректно навијају, а предност даје:

"Очекујем победу Партизана".

На питање ко би од црно-белих могао да реши меч некадашњи нападач Реала рекао је:

"Најбитније је да тим функционише. Мада, увек се издвоји неки јунак. Не желим да апострофирам никога, већ желим да нагласим да само тимком игром Партизан може до тријумфа". 

Чији су странци бољи:

"Партизан је погодио у довођењу странаца. Одлично су се снашли и праве разлику. Управо је Леонардо и решио први дерби". 

Пенал после 22 године?

"Волео бих да победимо без досуђеног пенала, да судија не буде главни протагониста дербија. Али ако досуди пенал за Партизан нећу се бунити", закључио је Мијатовић.

Извор: моззартспорт

фото: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар