Legende pred 153. Derbi - Dejo i Mijat...

Dejo: Ja bih im dosudio jedan penal za ove 22 godine! Mijat: Hoću pobedu bez najstrože kazne! Čuveni asovi Zvezde i Partizana izneli svoja očekivanja pred 153. okršaj večitih rivala. . .

Fudbal 03.03.2017 | 22:30
Legende pred 153. Derbi - Dejo i Mijat...
Legendarni asovi Crvene zvezde i Partizana i Dejan Savićević i Predrag Mijatović očekuju pobede svojih timova u 153. večitom derbiju i uglavnom se slažu da je subotnja utakmica možda i presudna u borbi za titulu! Dejo i Mijat su u razgovoru za Blic izneli svoja razmišljanja uoči nove fudbalske svetkovine.

"Iako posle derbija imao još dosta da se igra, ovaj meč je najvažniji. Zvezda bi pobedom napravila veliki korak ka tituli, a odgovara im i nerešeno zbog bodovne razlike. Ukoliko Zvezda izgubi i dalje će imati prednost ali će biti uzdrmana. Zato, ne daj Bože da se tako nešto dogodi. Nadam se trijumfu i još većoj razlici", kazao je Savićević. 

Prvi čovek crnogorskog fudbala govorio je i o tome ko bi mogao da presudi...

"Otkad je Katai otišao u Zvezdi su tražili domaćeg igrača koji bi mogao da se nosi s problemima. Dobili su ga u Milijašu. Ja bih ipak izdvojio Plavšića koji mi se mnogo sviđa. Jeste sitan, ali zna da dribla i poseduje raskošan udarac. Volim takve igrače. Tu je i moj Crnogorac Orlandić". 

Pred svaki derbi pokrene se priča o tome kako Partizanu "toliko i toliko" nije dosuđen penal...

"Da sam ja sudio, svirao bih im jedan. Za te 22 godine mora da je bio bar neki. Neverovatno da za sve to vreme nije bilo situacije za najstrožu kaznu".  

Peđa Mijatović poziva navijače da fer i korektno navijaju, a prednost daje:

"Očekujem pobedu Partizana".

Na pitanje ko bi od crno-belih mogao da reši meč nekadašnji napadač Reala rekao je:

"Najbitnije je da tim funkcioniše. Mada, uvek se izdvoji neki junak. Ne želim da apostrofiram nikoga, već želim da naglasim da samo timkom igrom Partizan može do trijumfa". 

Čiji su stranci bolji:

"Partizan je pogodio u dovođenju stranaca. Odlično su se snašli i prave razliku. Upravo je Leonardo i rešio prvi derbi". 

Penal posle 22 godine?

"Voleo bih da pobedimo bez dosuđenog penala, da sudija ne bude glavni protagonista derbija. Ali ako dosudi penal za Partizan neću se buniti", zaključio je Mijatović.

Izvor: mozzartsport

foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar