Гранична полиција привела седам лица

Службеници Јединице граничне полиције Неум лишили су слободе држављанина Мађарске чији су иницијали Б. К. /49/, за којег је граничним провјерама утврђено да је за њим Интерпол Братислава расписао потјерницу због кривичног дјела неовлаштена производња и посједовање дроге.

Босна и Херцеговина 02.03.2017 | 16:15
Гранична полиција привела седам лица
Из Граничне полиције БиХ саопштено је да је лице контролисано при уласку у БиХ на граничном прелазу "Неум један" и предато службеницима Судске полиције Суда БиХ.

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина су на граничним прелазима лишили слободе пет лица на основу расписаних потјерница.

На граничном прелазу Рача при изласку из БиХ лишени су слободе држављани Србије чији су иницијали И.С. /24/ и Н.М. /23/, за које је граничним провјерама утврђено да је за њима Федерална управа полиције /ФУП/ расписала потјерницу због кривичног дјела организовани криминал, а у вези са кривичним дјелима прање новца, рачунарска превара и неовлаштен приступ заштићеном систему и мрежи електронске обраде података. Они су предати службеницима ФУП-а.

На истом прелазу при уласку у БиХ држављанка Србије чији су иницијали Х.Т. /36/ предата је службеницима Полиције Брчко дистрикта, након што је утврђено да је ова полицијска агенција расписала потјерницу за њом због кривичног дјела крађа.

Држављанин БиХ чији су иницијали Е.К. /45/ лишен је слободе јер је утврђено да је за њим МУП Републике Српске расписао потјерницу због кривичног дјела превара. Контролисан је при изласку из БиХ на граничном прелазу Рача.

На граничном прелазу Попови при уласку у БиХ лишен је слободе држављанин Србије чији су иницијали Љ.А. /42/ након што је утврђено да је за њим МУП Републике Српске расписао потјерницу због кривичног дјела разбојништво.

Лица Е.К. и Љ.А. предата су службеницима МУП-а Републике Српске.

Службеници Јединице граничне полиције Зворник лишили су слободе држављанина БиХ чији су иницијали В.Г. /23/ јер је утврђено да га потражује Основни суд у Теслићу због кривичног дјела тешка крађа.

Контролисан је на граничном прелазу Шепак при изласку из БиХ и предат је службеницима Окружног центра судске полиције у Бијељини.

Службеници Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије Југ Чапљина Граничне полиције БиХ одузели су 1,35 грама хероина који је откривен контролом држављанина БиХ чији су иницијали Ж.Ч. /47/ у граничном појасу на подручју Чапљине.

О догађају је обавијештен тужилац Тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, према чијем налогу ће бити достављен извјештај против Ж.Ч. због постојања основа сумње да је починио кривично дјело посједовање и омогућавање уживања дроге.

Службеници Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије Исток Вишеград спријечили су незаконит промет веће количине текстилне робе без потребне документације, која је откривена граничном контролом путничког моторног возила "ауди", регистарских ознака БиХ, на подручју Тјентишта.

Возилом је управљао држављанин БиХ чији су иницијали Д.Ђ. /56/.

Предмет је уступљен службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар