Granična policija privela sedam lica

Službenici Jedinice granične policije Neum lišili su slobode državljanina Mađarske čiji su inicijali B. K. /49/, za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Bratislava raspisao potjernicu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i posjedovanje droge.

Bosna i Hercegovina 02.03.2017 | 16:15
Granična policija privela sedam lica
Iz Granične policije BiH saopšteno je da je lice kontrolisano pri ulasku u BiH na graničnom prelazu "Neum jedan" i predato službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina su na graničnim prelazima lišili slobode pet lica na osnovu raspisanih potjernica.

Na graničnom prelazu Rača pri izlasku iz BiH lišeni su slobode državljani Srbije čiji su inicijali I.S. /24/ i N.M. /23/, za koje je graničnim provjerama utvrđeno da je za njima Federalna uprava policije /FUP/ raspisala potjernicu zbog krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelima pranje novca, računarska prevara i neovlašten pristup zaštićenom sistemu i mreži elektronske obrade podataka. Oni su predati službenicima FUP-a.

Na istom prelazu pri ulasku u BiH državljanka Srbije čiji su inicijali H.T. /36/ predata je službenicima Policije Brčko distrikta, nakon što je utvrđeno da je ova policijska agencija raspisala potjernicu za njom zbog krivičnog djela krađa.

Državljanin BiH čiji su inicijali E.K. /45/ lišen je slobode jer je utvrđeno da je za njim MUP Republike Srpske raspisao potjernicu zbog krivičnog djela prevara. Kontrolisan je pri izlasku iz BiH na graničnom prelazu Rača.

Na graničnom prelazu Popovi pri ulasku u BiH lišen je slobode državljanin Srbije čiji su inicijali LJ.A. /42/ nakon što je utvrđeno da je za njim MUP Republike Srpske raspisao potjernicu zbog krivičnog djela razbojništvo.

Lica E.K. i LJ.A. predata su službenicima MUP-a Republike Srpske.

Službenici Jedinice granične policije Zvornik lišili su slobode državljanina BiH čiji su inicijali V.G. /23/ jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Tesliću zbog krivičnog djela teška krađa.

Kontrolisan je na graničnom prelazu Šepak pri izlasku iz BiH i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije u Bijeljini.

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Jug Čapljina Granične policije BiH oduzeli su 1,35 grama heroina koji je otkriven kontrolom državljanina BiH čiji su inicijali Ž.Č. /47/ u graničnom pojasu na području Čapljine.

O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, prema čijem nalogu će biti dostavljen izvještaj protiv Ž.Č. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja droge.

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Istok Višegrad spriječili su nezakonit promet veće količine tekstilne robe bez potrebne dokumentacije, koja je otkrivena graničnom kontrolom putničkog motornog vozila "audi", registarskih oznaka BiH, na području Tjentišta.

Vozilom je upravljao državljanin BiH čiji su inicijali D.Đ. /56/.

Predmet je ustupljen službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar