Крај сезоне за Ембида! Дарио Шарић руки сезоне?

Повреда колена озбиљнија но што се мислило. . .

Кошарка 03.03.2017 | 22:20
Крај сезоне за Ембида! Дарио Шарић руки сезоне?
Хендикеп за Филаделфију, иако се Дарио Шарић испрсио откако је Џоел Ембид ван строја. Али тек сада ће бити под лупом пошто је Филаделфија саопштила да је Ембидова повреда левог колена озбиљнија но што се мислило и да ће 22-годишњи камерунски центар одсуствовати до краја сезоне!

Ембид је последњу утакмицу одиграо још 27. јануара, али иако се ситуација “значајно“ побољшала процењено је да би најпаметније било да се ризик избегне, јер у Филаделфији на њега рачунају на дуже стазе.

Подсетимо, трећи пик са драфта 2014. године је пропустио две прве сезоне због операције стопала. Ове сезоне је блистао - у просеку је бележио 20,2 поена, 7,8 скокова и 2,5 блокаде па је био први фаворит за рукија сезоне. Али како је правилима прописано да то признање не може да освоји кошаркаш који није одиграо макар 70 одсто утакмица.

Што ће рећи да би од Ембидове повреде могао да профитира његов саиграч Дарио Шарић кога бројке сада сврставају на прво место листе кандидата за титулу најбољег дебитанта сезоне.

Слаба утеха за Сиксерсе, који су прошлне недеље објавили да ће први пик са прошлогодишњег драфта Бен Симонс пропустити целу дебитантску сезону због - операције стопала. Обављена је још у октобру.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар