Kraj sezone za Embida! Dario Šarić ruki sezone?

Povreda kolena ozbiljnija no što se mislilo. . .

Košarka 03.03.2017 | 22:20
Kraj sezone za Embida! Dario Šarić ruki sezone?
Hendikep za Filadelfiju, iako se Dario Šarić isprsio otkako je Džoel Embid van stroja. Ali tek sada će biti pod lupom pošto je Filadelfija saopštila da je Embidova povreda levog kolena ozbiljnija no što se mislilo i da će 22-godišnji kamerunski centar odsustvovati do kraja sezone!

Embid je poslednju utakmicu odigrao još 27. januara, ali iako se situacija “značajno“ poboljšala procenjeno je da bi najpametnije bilo da se rizik izbegne, jer u Filadelfiji na njega računaju na duže staze.

Podsetimo, treći pik sa drafta 2014. godine je propustio dve prve sezone zbog operacije stopala. Ove sezone je blistao - u proseku je beležio 20,2 poena, 7,8 skokova i 2,5 blokade pa je bio prvi favorit za rukija sezone. Ali kako je pravilima propisano da to priznanje ne može da osvoji košarkaš koji nije odigrao makar 70 odsto utakmica.

Što će reći da bi od Embidove povrede mogao da profitira njegov saigrač Dario Šarić koga brojke sada svrstavaju na prvo mesto liste kandidata za titulu najboljeg debitanta sezone.

Slaba uteha za Sikserse, koji su prošlne nedelje objavili da će prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta Ben Simons propustiti celu debitantsku sezonu zbog - operacije stopala. Obavljena je još u oktobru.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar