Ненад Милијаш пред Дерби: Кангина одећа? За супругу, да!

Легендарни фудбалер Црвене звезде пред 153. "вечити дерби" открио је шта мисли о стилу облачења Канге и Доналда, Плавшићевом избору музике и шта ради када је бесан. "Позајмио бих одећу од Канге, али за супругу", каже Ненад Милијаш.

Фудбал 03.03.2017 | 23:14
Ненад Милијаш пред Дерби: Кангина одећа? За супругу, да!
Антић је у њему видео Милинка Пантића. И није погрешио. На његовим прекидима заснивао се марш ка афричком Мундијалу.

У Звезди је заслужио статус идола. Све је ове зиме пало у други план. Голови Боаћија, најезда шпицева, обећавајуће партије Фримпонга…

Ма да ли се заиста враћа Милијаш? Само то. Ништа друго нема толики значај.

Вратио се. По други пут. Десетка поново има достојног власника.

Варате се ако мислите да је огуглао на Дербије. Сада му адреналин ради јаче него икада пре. "Можда сам сада свестан важности свега. Резултата, атмосфере, навијача... А можда и чињенице да их нећу имати још много у животу".

Мудар, прибран и стабилан. Са огромним искуством и врхунском каријеру. Постоје сви предуслови да размишља о тренерском послу.

За почетак, може и Тарот. Нека поређа карте у жељеном систему.

"Мени одговара овај 4-2-3-1. Играо сам на много позиција током каријере. Задњег и офанзивног везног. Био сам на левом крилу. У Кини чак и на шпицу. Али се најпријатније осећам у централном делу офанзивне линије. Ту негде иза шпица".

ПУТОВАЊА – МЕДИЈИ, БЕС, ЦРТАНИ ФИЛМОВИ, ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ – ДЕТИЊСТВО, МОДА – ОСТАЛИ СПОРТОВИ, СНОВИ, МУЗИКА – ЉУБАВ.

"Не мењам ништа. Ја сам тренер који верује у своје идеје".

ПУТОВАЊА

"Обожавам породична путовања. Нисмо дуго били на некој атрактивној дестинацији и морам признати да ми недостаје. Одужила се година у Кини, на море нисмо ишли и једва чекам да се заврши првенство и да одемо негде на одмор. Са супругом сам углавном летовао у Грчкој. То нам је близу, а волим да путујем аутомобилом. Због професије којом се бавим често сам у ваздуху и авиони су ми мало и досадили. Не, немам страх од летења, мада знам много играча који имају тај проблем. Искрено, ни мени није пријатно када дође до турбуленције. Нарочито у последње време. Моје припреме за пут трају веома кратко. Када идем на одмор, супруга пакује кофере. Када је реч о клупском путовању, све је већ спремно".

МЕДИЈИ

"Одувек смо имали коректан однос. Кад год могу, изађем у сусрет. Кад не могу, лепо објасним разлог и померим за други пут. Велика је разлика у начину функционисања медија овде код нас и у Енглеској. Тамо мора недељу дана раније да се закаже интервју. Онда вас официр за штампу припреми и ви тачно знате шта вас чека када изађете пред новинаре. У Србији се то све завршава једним телефонским разговором. Најлакше је у Кини. Тамо странци не знају језик и немају никакав контакт са медијима. Ако имамо нешто да изјавимо, дамо преводиоцу и после тога не знамо ни шта је објављено јер ништа не разумемо".

БЕС

"Нисам прзница, али када се наљутим, баш ме дуго држи. Не ваља што често бесним у себи. Трудим се да околина не примети. Лош резултат или моја слаба партија знају да ме изведу из такта. Последњи пут сам био бесан на Кипру. Осетио сам бол у нози и помислио да ће већ на почетку припрема да ме снађе зло. Не зна се да ли сам био више нервозан или љут. Срећом, бол је прошао па се и расположење вратило на старо. Умем да будем и злопамтило. Ако ме неко баш повреди, тешко опраштам. Ако је ситница, избројим до десет, пружим руку и наставим даље".

ЦРТАНИ ФИЛМОВИ

"Том и Џери, Душко Дугоушко, Птица тркачица... Њу сам највише волео. Сад сам прешао на Телетабисе и Машу и Меду. Хтео, не хтео. Више од 18 сати дневно на телевизији се врти само дечији програм. Како да не гледам. Понекад ми и дојаде, али их сматрам савезницима у чувању деце. Чуо сам да Маша има лош утицај на клинце јер је размажена. Али моји су још мали, више гледају боје и слике. Имају тек годину и три месеца и не разумеју суштину цртаћа. Чим мало одрасту, угасићу ТВ и послаћу их напоље. Тамо сам и ја провео своје детињство и тамо је много лепше".

ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

"Ту сам тотално необавештен. Не знам много о њима, а и немам отворен профил. Можда је добро, можда и није. Нека кажу да сам старомодан, али то ме не занима. Са друге стране, деци нећу бранити јер то су трендови које морају да прате. Уколико не буду у току, заостајаће за друштвом. Данас од тога зависе посао и комуникације, али сигурно не треба трошити време на глупости. Има и позитивних ствари за данашњу омладину. У Енглеској се изјаве дају преко друштвених мрежа. Тамо се баш води рачуна јер се не прате само играчи већ и чланови њихове породице. Једна погрешна изјава може да направи хаос".

ДЕТИЊСТВО

"Прва асоцијација је татин звиждук са прозора. Знак да морам по сендвич, па назад у школско. У том дворишту испред зграде поцепао сам много патика и тренерки. Проводио сам 24 сата са друштвом из краја. Играли смо фудбал, кошарку и између две ватре. Остао сам везан за многе другаре из детињства. Са некима сам дружење крунисао кумством".

МОДА

"Ако живите у Лондону, како да останете имуни. То је центар света и можете да видите све и свашта. Мени је у почетку доста тога било чудно. После сам се навикао. Нисам залуђен, али постоје места на којима морате да изгледате лепо. Никада не идем у куповину са одређеним циљем. Ако ми се нешто свиди, ја купим. Тако се дешава да нагомилам једну врсту гардеробе, а друга ми фали. Да ли бих нешто позајмио из ормара Канге и Доналда? Не, хвала. Можда нешто са цирконима. Али за своју супругу".

ОСТАЛИ СПОРТОВИ

"Играм баскет и стони тенис. Мали фудбал обожавам. Тотално различит спорт, а опет близак фудбалу. Волим да погледам и нашу репрезентацију. Ипак, кошарка је на првом месту. Могу слободно да кажем да се веома разумем. Како у правила, тако и у начин игре".

СНОВИ

"Убеђен сам да често сањам, али сутрадан кад покушам да се сетим, увек заборавим. Сањам, знам да сањам. Али да ме убијеш не могу да запамтим. Испунио сам све своје дечачке снове и то ми је довољно. Верујем да снови имају неки смисао. Разумем људе који их тумаче и проучавају. Понекад ми се деси и дежа-ви. Не знам да ли то има везе са сновима, али сам готово сигуран да неке ситуације доживљавам по други пут у животу".

МУЗИКА

"Слушам све, али највише волим наш мало старији рок. Ако кажем да ми је на свадби свирала Рибља Чорба, онда је све јасно. На прославама могу и народњаци. Не допада ми се овај тренд са слушалицама као обавезним реквизитом сваког фудбалера. Улазе и излазе из свлачионице са тим чудом на ушима. Уместо да сви заједно слушамо исту музику, овако се отуђујемо. Морам да га куцнем, да бих му се обратио. Али ок, има оних који воле да слушају само своју врсту музике. Мени конкретно, уочи важне утакмице треба неки јачи звук. Да ме подигне, а не да ме опусти. Лаганије ноте остављам за крај. Не мешам се млађима у посао када бирају музику у свлачионици. Осим ако бира Плавшић. То је казна за уши. Онда једноставно морам да интервенишем".

ЉУБАВ

"Са Ксенијом је била љубав на први поглед. Све се издешавало на брзину. Нисмо се познавали раније. Сећам се сваког детаља са првог састанка. Дуго смо се забављали и данас уживамо у заједничком животу. Имамо двоје деце и са њима је све добило један нови смисао. Љубав је покретач који носи човека кроз живот и даје му мотив да напредује даље. Не видим како бих могао да упоредим емоцију према породици са оном коју гајим према Звезди. Љубав према клубу је ненормална и велика, а љубав према породици нешто посебно и неописиво".

Ништа у животу није случајно. Од судбине се не бежи, а моћ сугестије не познаје границе. Није ли Милијаш извукао СНОВЕ на својој омиљеној позицији? Он, коме су се све жеље оствариле, и даље сања. Или је то само још неки шампионски "дежа-ви".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар