Nenad Milijaš pred Derbi: Kangina odeća? Za suprugu, da!

Legendarni fudbaler Crvene zvezde pred 153. "večiti derbi" otkrio je šta misli o stilu oblačenja Kange i Donalda, Plavšićevom izboru muzike i šta radi kada je besan. "Pozajmio bih odeću od Kange, ali za suprugu", kaže Nenad Milijaš.

Fudbal 03.03.2017 | 23:14
Nenad Milijaš pred Derbi: Kangina odeća? Za suprugu, da!
Antić je u njemu video Milinka Pantića. I nije pogrešio. Na njegovim prekidima zasnivao se marš ka afričkom Mundijalu.

U Zvezdi je zaslužio status idola. Sve je ove zime palo u drugi plan. Golovi Boaćija, najezda špiceva, obećavajuće partije Frimponga…

Ma da li se zaista vraća Milijaš? Samo to. Ništa drugo nema toliki značaj.

Vratio se. Po drugi put. Desetka ponovo ima dostojnog vlasnika.

Varate se ako mislite da je oguglao na Derbije. Sada mu adrenalin radi jače nego ikada pre. "Možda sam sada svestan važnosti svega. Rezultata, atmosfere, navijača... A možda i činjenice da ih neću imati još mnogo u životu".

Mudar, pribran i stabilan. Sa ogromnim iskustvom i vrhunskom karijeru. Postoje svi preduslovi da razmišlja o trenerskom poslu.

Za početak, može i Tarot. Neka poređa karte u željenom sistemu.

"Meni odgovara ovaj 4-2-3-1. Igrao sam na mnogo pozicija tokom karijere. Zadnjeg i ofanzivnog veznog. Bio sam na levom krilu. U Kini čak i na špicu. Ali se najprijatnije osećam u centralnom delu ofanzivne linije. Tu negde iza špica".

PUTOVANJA – MEDIJI, BES, CRTANI FILMOVI, DRUŠTVENE MREŽE – DETINJSTVO, MODA – OSTALI SPORTOVI, SNOVI, MUZIKA – LJUBAV.

"Ne menjam ništa. Ja sam trener koji veruje u svoje ideje".

PUTOVANJA

"Obožavam porodična putovanja. Nismo dugo bili na nekoj atraktivnoj destinaciji i moram priznati da mi nedostaje. Odužila se godina u Kini, na more nismo išli i jedva čekam da se završi prvenstvo i da odemo negde na odmor. Sa suprugom sam uglavnom letovao u Grčkoj. To nam je blizu, a volim da putujem automobilom. Zbog profesije kojom se bavim često sam u vazduhu i avioni su mi malo i dosadili. Ne, nemam strah od letenja, mada znam mnogo igrača koji imaju taj problem. Iskreno, ni meni nije prijatno kada dođe do turbulencije. Naročito u poslednje vreme. Moje pripreme za put traju veoma kratko. Kada idem na odmor, supruga pakuje kofere. Kada je reč o klupskom putovanju, sve je već spremno".

MEDIJI

"Oduvek smo imali korektan odnos. Kad god mogu, izađem u susret. Kad ne mogu, lepo objasnim razlog i pomerim za drugi put. Velika je razlika u načinu funkcionisanja medija ovde kod nas i u Engleskoj. Tamo mora nedelju dana ranije da se zakaže intervju. Onda vas oficir za štampu pripremi i vi tačno znate šta vas čeka kada izađete pred novinare. U Srbiji se to sve završava jednim telefonskim razgovorom. Najlakše je u Kini. Tamo stranci ne znaju jezik i nemaju nikakav kontakt sa medijima. Ako imamo nešto da izjavimo, damo prevodiocu i posle toga ne znamo ni šta je objavljeno jer ništa ne razumemo".

BES

"Nisam prznica, ali kada se naljutim, baš me dugo drži. Ne valja što često besnim u sebi. Trudim se da okolina ne primeti. Loš rezultat ili moja slaba partija znaju da me izvedu iz takta. Poslednji put sam bio besan na Kipru. Osetio sam bol u nozi i pomislio da će već na početku priprema da me snađe zlo. Ne zna se da li sam bio više nervozan ili ljut. Srećom, bol je prošao pa se i raspoloženje vratilo na staro. Umem da budem i zlopamtilo. Ako me neko baš povredi, teško opraštam. Ako je sitnica, izbrojim do deset, pružim ruku i nastavim dalje".

CRTANI FILMOVI

"Tom i Džeri, Duško Dugouško, Ptica trkačica... Nju sam najviše voleo. Sad sam prešao na Teletabise i Mašu i Medu. Hteo, ne hteo. Više od 18 sati dnevno na televiziji se vrti samo dečiji program. Kako da ne gledam. Ponekad mi i dojade, ali ih smatram saveznicima u čuvanju dece. Čuo sam da Maša ima loš uticaj na klince jer je razmažena. Ali moji su još mali, više gledaju boje i slike. Imaju tek godinu i tri meseca i ne razumeju suštinu crtaća. Čim malo odrastu, ugasiću TV i poslaću ih napolje. Tamo sam i ja proveo svoje detinjstvo i tamo je mnogo lepše".

DRUŠTVENE MREŽE

"Tu sam totalno neobavešten. Ne znam mnogo o njima, a i nemam otvoren profil. Možda je dobro, možda i nije. Neka kažu da sam staromodan, ali to me ne zanima. Sa druge strane, deci neću braniti jer to su trendovi koje moraju da prate. Ukoliko ne budu u toku, zaostajaće za društvom. Danas od toga zavise posao i komunikacije, ali sigurno ne treba trošiti vreme na gluposti. Ima i pozitivnih stvari za današnju omladinu. U Engleskoj se izjave daju preko društvenih mreža. Tamo se baš vodi računa jer se ne prate samo igrači već i članovi njihove porodice. Jedna pogrešna izjava može da napravi haos".

DETINJSTVO

"Prva asocijacija je tatin zvižduk sa prozora. Znak da moram po sendvič, pa nazad u školsko. U tom dvorištu ispred zgrade pocepao sam mnogo patika i trenerki. Provodio sam 24 sata sa društvom iz kraja. Igrali smo fudbal, košarku i između dve vatre. Ostao sam vezan za mnoge drugare iz detinjstva. Sa nekima sam druženje krunisao kumstvom".

MODA

"Ako živite u Londonu, kako da ostanete imuni. To je centar sveta i možete da vidite sve i svašta. Meni je u početku dosta toga bilo čudno. Posle sam se navikao. Nisam zaluđen, ali postoje mesta na kojima morate da izgledate lepo. Nikada ne idem u kupovinu sa određenim ciljem. Ako mi se nešto svidi, ja kupim. Tako se dešava da nagomilam jednu vrstu garderobe, a druga mi fali. Da li bih nešto pozajmio iz ormara Kange i Donalda? Ne, hvala. Možda nešto sa cirkonima. Ali za svoju suprugu".

OSTALI SPORTOVI

"Igram basket i stoni tenis. Mali fudbal obožavam. Totalno različit sport, a opet blizak fudbalu. Volim da pogledam i našu reprezentaciju. Ipak, košarka je na prvom mestu. Mogu slobodno da kažem da se veoma razumem. Kako u pravila, tako i u način igre".

SNOVI

"Ubeđen sam da često sanjam, ali sutradan kad pokušam da se setim, uvek zaboravim. Sanjam, znam da sanjam. Ali da me ubiješ ne mogu da zapamtim. Ispunio sam sve svoje dečačke snove i to mi je dovoljno. Verujem da snovi imaju neki smisao. Razumem ljude koji ih tumače i proučavaju. Ponekad mi se desi i deža-vi. Ne znam da li to ima veze sa snovima, ali sam gotovo siguran da neke situacije doživljavam po drugi put u životu".

MUZIKA

"Slušam sve, ali najviše volim naš malo stariji rok. Ako kažem da mi je na svadbi svirala Riblja Čorba, onda je sve jasno. Na proslavama mogu i narodnjaci. Ne dopada mi se ovaj trend sa slušalicama kao obaveznim rekvizitom svakog fudbalera. Ulaze i izlaze iz svlačionice sa tim čudom na ušima. Umesto da svi zajedno slušamo istu muziku, ovako se otuđujemo. Moram da ga kucnem, da bih mu se obratio. Ali ok, ima onih koji vole da slušaju samo svoju vrstu muzike. Meni konkretno, uoči važne utakmice treba neki jači zvuk. Da me podigne, a ne da me opusti. Laganije note ostavljam za kraj. Ne mešam se mlađima u posao kada biraju muziku u svlačionici. Osim ako bira Plavšić. To je kazna za uši. Onda jednostavno moram da intervenišem".

LJUBAV

"Sa Ksenijom je bila ljubav na prvi pogled. Sve se izdešavalo na brzinu. Nismo se poznavali ranije. Sećam se svakog detalja sa prvog sastanka. Dugo smo se zabavljali i danas uživamo u zajedničkom životu. Imamo dvoje dece i sa njima je sve dobilo jedan novi smisao. Ljubav je pokretač koji nosi čoveka kroz život i daje mu motiv da napreduje dalje. Ne vidim kako bih mogao da uporedim emociju prema porodici sa onom koju gajim prema Zvezdi. Ljubav prema klubu je nenormalna i velika, a ljubav prema porodici nešto posebno i neopisivo".

Ništa u životu nije slučajno. Od sudbine se ne beži, a moć sugestije ne poznaje granice. Nije li Milijaš izvukao SNOVE na svojoj omiljenoj poziciji? On, kome su se sve želje ostvarile, i dalje sanja. Ili je to samo još neki šampionski "deža-vi".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar