"Да побиједимо, па да славимо рођендан"!

Душан Анђелковић за МОНДО говорио о предстојећем "вечитом дербију". . .

Фудбал 04.03.2017 | 08:00
"Да побиједимо, па да славимо рођендан"!
Суботњи дуел Црвене звезде и Партизана, за Душана Анђелковића биће осми пут да учествује у "вечитом дербију" српског фудбала.

Искусни леви бек црвено-белих нада се да ће поправити лични учинак, који је тренутно негативан: две победе, два ремија и три пораза.

"Сигурно ће бити интересантна утакмица, а наравно, надам се нашој победи", изјавио је Анђелковић за МОНДО.

Звезда 153. првенствени дуел са највећим ривалом улази као актуелни шампион и првопласирани тим Суперлиге. Партизан је тренутно на шест бодова заостатка.

"Партизан увек има добар, квалитетан тим, али сваки дерби је прича за себе. Не побеђује увек бољи. Бодовна разлика стварно нема везе у дербију, већ инспирација и концентрација. Некада је довољан један тренутак да се реши дерби", упозорава Анђелковић и наводи да предстојећи дерби није и пресудан у шампионској трци:

"Победа би за самопоуздање значила много, али искрено, мислим да не би решила питање шампиона. Ми смо у доста доброј ситуацији, али ко год да победи, има још много да се игра, а ту је и подела бодова. Битно је да ми концентрисани и мирне главе уђемо у утакмицу".

По први пут у историји, дерби ће се играти на рођендан (72) Спортског друштва Црвена звезда, уједно и фудбалске секције, па су очекивања навијача црвено-белих додатно појачана.

"То може да буде притисак, али и додатна мотивација, иако је самим учешћем у дербију сваки играч мотивисан хиљаду одсто. Покушаћемо да не размишљамо о тим стварима и усредсредимо се само на утакмицу. Надам се победи, па после можемо да славимо рођендан и причамо о другим стварима".

Иако у јуну пуни 35 година, Душан Анђелковић игра одлично ове сезоне и један је од најстандарнијих играча Звезде што се тиче форме.

Питали смо га у чему је тајна, да ли је пронашао неки посебан мотив.

"Не постоји тако нешто. Шест година сам играо у Русији, али када играш у Звезди мотив је много већи. Једноставно, само играње у Звезди инспирише играча. Ја знам колико могу, а друго је ако некога то изненађује", искрен је Анђелковић, уз додатак:

"Максимално сам се трудио и концентрисао на тренинзима и то се вратило кроз утакмице. Наравно, неке ствари треба да се поклопе. Срећом, последњих шест месеци је све како треба, а још једна титула би била шлаг на торту".

У финишу првог дела сезоне и током зимских припрема, Анђелковић се истакао асистенцијама, међутим, није их било против Новог Пазара и ОФК Бачке.

"Даће Бог да буде асистенција у дербију, боље би било у дербију него у Бачкој Паланци, али наравно да нисам размишљао о томе и да сам хтео да асистирам и у тој утакмици. Имао сам два шута, али је голман добро интервенисао, срећом Аџић је после овог другог дао леп гол. Лична статистика ми заиста није важна, већ само победа тима. Посебно у дербију", јасан је искусни бек Црвене звезде.

Душан Анђелковић у дербијима - 128.: победа Партизана 4:2. 129.: победа Звезде 1:0. 130.: победа Звезде 2:1. 131.: победа Партизана 2:0. 133.: нерешено 1:1. 148.: нерешено 0:0. 152.: победа Партизана 1:0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар