"Da pobijedimo, pa da slavimo rođendan"!

Dušan Anđelković za MONDO govorio o predstojećem "večitom derbiju". . .

Fudbal 04.03.2017 | 08:00
"Da pobijedimo, pa da slavimo rođendan"!
Subotnji duel Crvene zvezde i Partizana, za Dušana Anđelkovića biće osmi put da učestvuje u "večitom derbiju" srpskog fudbala.

Iskusni levi bek crveno-belih nada se da će popraviti lični učinak, koji je trenutno negativan: dve pobede, dva remija i tri poraza.

"Sigurno će biti interesantna utakmica, a naravno, nadam se našoj pobedi", izjavio je Anđelković za MONDO.

Zvezda 153. prvenstveni duel sa najvećim rivalom ulazi kao aktuelni šampion i prvoplasirani tim Superlige. Partizan je trenutno na šest bodova zaostatka.

"Partizan uvek ima dobar, kvalitetan tim, ali svaki derbi je priča za sebe. Ne pobeđuje uvek bolji. Bodovna razlika stvarno nema veze u derbiju, već inspiracija i koncentracija. Nekada je dovoljan jedan trenutak da se reši derbi", upozorava Anđelković i navodi da predstojeći derbi nije i presudan u šampionskoj trci:

"Pobeda bi za samopouzdanje značila mnogo, ali iskreno, mislim da ne bi rešila pitanje šampiona. Mi smo u dosta dobroj situaciji, ali ko god da pobedi, ima još mnogo da se igra, a tu je i podela bodova. Bitno je da mi koncentrisani i mirne glave uđemo u utakmicu".

Po prvi put u istoriji, derbi će se igrati na rođendan (72) Sportskog društva Crvena zvezda, ujedno i fudbalske sekcije, pa su očekivanja navijača crveno-belih dodatno pojačana.

"To može da bude pritisak, ali i dodatna motivacija, iako je samim učešćem u derbiju svaki igrač motivisan hiljadu odsto. Pokušaćemo da ne razmišljamo o tim stvarima i usredsredimo se samo na utakmicu. Nadam se pobedi, pa posle možemo da slavimo rođendan i pričamo o drugim stvarima".

Iako u junu puni 35 godina, Dušan Anđelković igra odlično ove sezone i jedan je od najstandarnijih igrača Zvezde što se tiče forme.

Pitali smo ga u čemu je tajna, da li je pronašao neki poseban motiv.

"Ne postoji tako nešto. Šest godina sam igrao u Rusiji, ali kada igraš u Zvezdi motiv je mnogo veći. Jednostavno, samo igranje u Zvezdi inspiriše igrača. Ja znam koliko mogu, a drugo je ako nekoga to iznenađuje", iskren je Anđelković, uz dodatak:

"Maksimalno sam se trudio i koncentrisao na treninzima i to se vratilo kroz utakmice. Naravno, neke stvari treba da se poklope. Srećom, poslednjih šest meseci je sve kako treba, a još jedna titula bi bila šlag na tortu".

U finišu prvog dela sezone i tokom zimskih priprema, Anđelković se istakao asistencijama, međutim, nije ih bilo protiv Novog Pazara i OFK Bačke.

"Daće Bog da bude asistencija u derbiju, bolje bi bilo u derbiju nego u Bačkoj Palanci, ali naravno da nisam razmišljao o tome i da sam hteo da asistiram i u toj utakmici. Imao sam dva šuta, ali je golman dobro intervenisao, srećom Adžić je posle ovog drugog dao lep gol. Lična statistika mi zaista nije važna, već samo pobeda tima. Posebno u derbiju", jasan je iskusni bek Crvene zvezde.

Dušan Anđelković u derbijima - 128.: pobeda Partizana 4:2. 129.: pobeda Zvezde 1:0. 130.: pobeda Zvezde 2:1. 131.: pobeda Partizana 2:0. 133.: nerešeno 1:1. 148.: nerešeno 0:0. 152.: pobeda Partizana 1:0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar