Ђоковић: Меxицо, те qуиеро муцхо!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић има велику подршку у Акапулку где се пласирао у четвртфинале турнира из серије 500.  Новак: Поен или два су одлучили против Делпа! Ђоковић признао да је меч против Аргентинца био веома неизвестан, као и увек. "Кад он сервира како уме, нико не може да буде толико брз да стигне те лоптице". О Кирјосу ће размишљати кад се пробуди.

Тенис 02.03.2017 | 14:45
Ђоковић: Меxицо, те qуиеро муцхо!
Ђоковић је у у драматичном мечу елиминисао Хуана Мартина дел Потра након преокрета, резултатом 4:6, 6:4, 6:4.

Од доласка у ово мексичко летовалиште Новак је наишао на сјајан пријем, тако је било и против Аргентинца, па се јавно захвалио потписом на камери.

“Мексико, много те волим!”, написао је Ђоковић на шпанском језику.

Он ће се у следећем колу састати са Аустралијанцем Ником Кирјосом, у петак од 5 ујутру по средњоевропском времену.

Новак Ђоковић изборио је пласман у четвртфинале турнира у Акапулку. У осмини финала жестоко се помучио против Хуана Мартина дел Потра и после преокрета славио је резултатом 4:6, 6:4, 6:4, након два и по сата игре.

"Сваки меч који сам играо против Делпа последњих година био је веома неизвестан, заиста занимљив за мене, али и за публику", рекао је Ђоковић после тријумфа.

"Веома сам срећан и поносан што сам добио овај меч, иако сам био близу пораза када је сервирао у трећем сету после брејка и вођства од 4:3. Тада сам само био фокусиран да му враћам што више лоптица, што је веома тешко јер он одлично сервира и има снажан форхенд. То је стварно био врло, врло неизвестан меч и поен или два су одлучили", рекао је Ђоковић и захвалио публици која је до последњег места испунила стадион и до касно остала да испрати завршетак њиховог дуела.

Новак Ђоковић, који први пут наступа у Акапулку и игра први турнир после Аустралијан Опена, где је рано завршио учешће већ у другом колу, био је задовољан игром коју је приказао против увек неугодног Аргентинца.

"Мислим да сам одиграо добар меч, а само у неколико ситуацији нисам тактички одрадио посао на највишем нивоу. Нисам правио много грешака, иако је било тешко. Када Дел Потро удари бекхенд и сервира снажно како уме, нико заиста не може бити толико брз да стигне те лопте. Ја сам само покушавао да предвидим те ударце и у кључним тренуцима у последњем сету сам успевао да вратим неке од њих", навео је други тенисер света.

Ђоковић, који је први носилац на турниру на којем је добио специјалну позивницу организатора, за улазак у полуфинале ће се борити са Ником Кирјосом. Проблематични Аустралијанац је у осмини финала савладао Американца Доналда Јанга верло убедљиво, у два сета - 6:2, 6:4.

Српском тенисеру то ће бити први дуел у каријери против 17. играча света.

"О мечу са Кирјосом размишљаћу након што се наспавам. Ово је заиста био дуг меч, и пред дуел четвртфинала покушаћу да се опоравим и спреман дочекам дуел против Ника", навео је некадашњи "број један", који би са Ником Кирјосом требало да се састане у петак, у раним јутарњим сатима по средњеевропском времену.

Турнир из серије 500 у Акапулку игра се за наградни фонд од 1.491.310 долара, а титулу брани Доминик Тим из Аустрије.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар