Đoković: Mexico, te quiero mucho!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ima veliku podršku u Akapulku gde se plasirao u četvrtfinale turnira iz serije 500.  Novak: Poen ili dva su odlučili protiv Delpa! Đoković priznao da je meč protiv Argentinca bio veoma neizvestan, kao i uvek. "Kad on servira kako ume, niko ne može da bude toliko brz da stigne te loptice". O Kirjosu će razmišljati kad se probudi.

Tenis 02.03.2017 | 14:45
Đoković: Mexico, te quiero mucho!
Đoković je u u dramatičnom meču eliminisao Huana Martina del Potra nakon preokreta, rezultatom 4:6, 6:4, 6:4.

Od dolaska u ovo meksičko letovalište Novak je naišao na sjajan prijem, tako je bilo i protiv Argentinca, pa se javno zahvalio potpisom na kameri.

“Meksiko, mnogo te volim!”, napisao je Đoković na španskom jeziku.

On će se u sledećem kolu sastati sa Australijancem Nikom Kirjosom, u petak od 5 ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Novak Đoković izborio je plasman u četvrtfinale turnira u Akapulku. U osmini finala žestoko se pomučio protiv Huana Martina del Potra i posle preokreta slavio je rezultatom 4:6, 6:4, 6:4, nakon dva i po sata igre.

"Svaki meč koji sam igrao protiv Delpa poslednjih godina bio je veoma neizvestan, zaista zanimljiv za mene, ali i za publiku", rekao je Đoković posle trijumfa.

"Veoma sam srećan i ponosan što sam dobio ovaj meč, iako sam bio blizu poraza kada je servirao u trećem setu posle brejka i vođstva od 4:3. Tada sam samo bio fokusiran da mu vraćam što više loptica, što je veoma teško jer on odlično servira i ima snažan forhend. To je stvarno bio vrlo, vrlo neizvestan meč i poen ili dva su odlučili", rekao je Đoković i zahvalio publici koja je do poslednjeg mesta ispunila stadion i do kasno ostala da isprati završetak njihovog duela.

Novak Đoković, koji prvi put nastupa u Akapulku i igra prvi turnir posle Australijan Opena, gde je rano završio učešće već u drugom kolu, bio je zadovoljan igrom koju je prikazao protiv uvek neugodnog Argentinca.

"Mislim da sam odigrao dobar meč, a samo u nekoliko situaciji nisam taktički odradio posao na najvišem nivou. Nisam pravio mnogo grešaka, iako je bilo teško. Kada Del Potro udari bekhend i servira snažno kako ume, niko zaista ne može biti toliko brz da stigne te lopte. Ja sam samo pokušavao da predvidim te udarce i u ključnim trenucima u poslednjem setu sam uspevao da vratim neke od njih", naveo je drugi teniser sveta.

Đoković, koji je prvi nosilac na turniru na kojem je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, za ulazak u polufinale će se boriti sa Nikom Kirjosom. Problematični Australijanac je u osmini finala savladao Amerikanca Donalda Janga verlo ubedljivo, u dva seta - 6:2, 6:4.

Srpskom teniseru to će biti prvi duel u karijeri protiv 17. igrača sveta.

"O meču sa Kirjosom razmišljaću nakon što se naspavam. Ovo je zaista bio dug meč, i pred duel četvrtfinala pokušaću da se oporavim i spreman dočekam duel protiv Nika", naveo je nekadašnji "broj jedan", koji bi sa Nikom Kirjosom trebalo da se sastane u petak, u ranim jutarnjim satima po srednjeevropskom vremenu.

Turnir iz serije 500 u Akapulku igra se za nagradni fond od 1.491.310 dolara, a titulu brani Dominik Tim iz Austrije.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar