Куп Француске: ''Кнежеви'' послије продужетака у 1/4-финалу!

Фудбалери Монака пласирали су се у четвртфинале Купа Француске пошто су у узбудљивом финишу као гости савладали Олимпик Марсеј – 4:3 (1:1).  Не играј са Монаком на гол више - сигурно ћеш изгубити! Седам голова на Велодрому, један више у мрежи Марсеља! Екипа Леонарда Жардима у четвртфиналу Купа Француске - 3:4.

Фудбал 02.03.2017 | 10:00
Куп Француске: ''Кнежеви'' послије продужетака у 1/4-финалу!
Екипа Леонарда Жардима славила је после продужетка јер је у регуларном делу меча резучтат био изједначен – 1:1

Гостијући тим дошао је вођства аутоголом противничког голмана, да ви два минута пре краја домаћиниизједначили преко Пајеа.

У другом полувремену ’Кнежеви’ поново долазе до вођства у 66. минуту. Килијан Мбапе одлично је примио лопту Бенаџамина Мендије, а млади нападач лако погаша даљи угао голмана.

Међутим, опет екипа Марсеја успева да изједначи, овога пута преко Кабеле у 84. минуту.

То је био коначан резултат меча, па се отишло у продужетке.

’Кнежевима’ је било потребно само 15. минута да дођу до новог вођства. Мутињо је прогирао Бербарда Силву, Португалац је уочио да се Мбапе јако добро убацује, послао му је правовремен пас, а сјајани 18-годишњи нападач "Кнежева" несебично проиграва Мендија на другој страни, који тресе небрањену мрежу.

Марсеј поново долази до изједначења и то опет преко Кабеле.

Тачку на занимљив сусрет поставио је Тома Лемар на асистенцију сјајног Бенжамина Мендија.

Ове сезоне постоји једно правило у француском фудбалу, а оно гласи: Никада не играј са Монаком на гол више - сигурно ћеш изгубити. У такву авантуру вечерас се на Велодрому упустио Марсељ, који је три пута успео да сустигне предност екипе Леонарда Жардима, али не и четврти, па је у четвртфинале Купа Француске отишао Монако - 3:4 (2:2, 1:1).

Кнежеви су одиграли још један продужетак у националном купу и поново су надмудрили свог противника, а овај вечерашњи се врло храбро супротставио лидеру француског првенства, али је чињеница да му још није дорастао.

Олимпиков џокер у вечерашњем мечу је био Реми Кабела, који је ушао у игру у 77. минуту, изборио свом продужетак, а онда и изједначење у 110. минуту. Ипак, Монако би на сваки налет домаћина имао прави одговор, а тако је било и три минута касније, када је Тома Лемар крунисао перфектну акцију свог тима и дефинитивно сломио отпор Марсеља.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар