НБА: Други узастопни трипл-дабл Николе Јокића!

Српски кошаркаш Никола Јокић уписао је трипл-дабл другу ноћ заредом, овога пута у победи свог Денвера над Милвокијем – 110:98.

Кошарка 02.03.2017 | 08:40
НБА: Други узастопни трипл-дабл Николе Јокића!
Јокић је после неколико утакмица у којима није био на нивоу подигао форму, па је после Чикага и Милвоки видео сву раскош његовог талента, за четврти трипл-дабл у каријери.

Момак из Сомбора је на терену провео скоро пола сата и за то време постигао 13 поена (6-10 из игре, 1-2 пенали, без шута за три), уз 14 скокова и 10 асистенција.



Утицај једног играча и његов значај за екипу најбоље се огледа у колони +/- која показује да ли је тим у плусу или минусу док је он на паркету, а Никола је у том сегменту убедљиво најбољи са +17.

Нагетси су од самог почетка наметнули ритам и показали да желе и другу победу на мини турнеји, која ће им много значити у плеј-офу, па је после прве четвртине било 32:15. На полувремену је разлика износила огромних 26 поена, Бакси су покушали да се врате у наставку, али нису имали снаге за потпуни преокрет.

Феноменалног Јокића, који је поново одушевљавао препознатљивим асистенцијама, одлично је испратио Данило Галинари са 22 поена и 5 скокова, Гери Херис је додао 14, док је Вилсон Чендлер убацио поен мање.

Са друге стране, у редовима Милвокија најефикаснији је био Крис Мидлтон са 21 поеном, Малколм Брогдон је постигао 17, а Јанису Адетокумбу је фалио један скок за дабл-дабл (15 поена).

Изабраници Мајка Мелоуна су након овог тријумфа остали на осмој позицији Запада која води у плеј-оф, са 28 победа и 33 пораза, док је Милвоки 10. на Истоку са скором 26-33.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар