NBA: Drugi uzastopni tripl-dabl Nikole Jokića!

Srpski košarkaš Nikola Jokić upisao je tripl-dabl drugu noć zaredom, ovoga puta u pobedi svog Denvera nad Milvokijem – 110:98.

Košarka 02.03.2017 | 08:40
NBA: Drugi uzastopni tripl-dabl Nikole Jokića!
Jokić je posle nekoliko utakmica u kojima nije bio na nivou podigao formu, pa je posle Čikaga i Milvoki video svu raskoš njegovog talenta, za četvrti tripl-dabl u karijeri.

Momak iz Sombora je na terenu proveo skoro pola sata i za to vreme postigao 13 poena (6-10 iz igre, 1-2 penali, bez šuta za tri), uz 14 skokova i 10 asistencija.



Uticaj jednog igrača i njegov značaj za ekipu najbolje se ogleda u koloni +/- koja pokazuje da li je tim u plusu ili minusu dok je on na parketu, a Nikola je u tom segmentu ubedljivo najbolji sa +17.

Nagetsi su od samog početka nametnuli ritam i pokazali da žele i drugu pobedu na mini turneji, koja će im mnogo značiti u plej-ofu, pa je posle prve četvrtine bilo 32:15. Na poluvremenu je razlika iznosila ogromnih 26 poena, Baksi su pokušali da se vrate u nastavku, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Fenomenalnog Jokića, koji je ponovo oduševljavao prepoznatljivim asistencijama, odlično je ispratio Danilo Galinari sa 22 poena i 5 skokova, Geri Heris je dodao 14, dok je Vilson Čendler ubacio poen manje.

Sa druge strane, u redovima Milvokija najefikasniji je bio Kris Midlton sa 21 poenom, Malkolm Brogdon je postigao 17, a Janisu Adetokumbu je falio jedan skok za dabl-dabl (15 poena).

Izabranici Majka Melouna su nakon ovog trijumfa ostali na osmoj poziciji Zapada koja vodi u plej-of, sa 28 pobeda i 33 poraza, dok je Milvoki 10. na Istoku sa skorom 26-33.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar