Додик: Колинда лаже Русима

Предсједник РС Милорад Додик, тврди да не постоји никакав проблем у раду рафинерије нафте у Броду која наводно загађује околину и у сусједном Славонском Броду, оптуживши хрватског предсједника Колинду Грабар-Китаровић да је о томе нетачно информисала руског министра спољних послова Сергеја Лаврова.

Република Српска 02.03.2017 | 07:20
Додик: Колинда лаже Русима
Уочи одласка у Москву гдје би се у четвртак требао састати с Лавровим, Додик је руској агенцији Спутњик казао да ће уз политичке теме бити ријечи и о бродској рафинерији.

- Разговараћемо и о недавном састанку који је господин Лавров имао са предсједником Хрватске Колиндом Грабар-Китаровић, на коме се говорило о рафинерији у Броду. Хрватска страна упорно настоји да прикаже проблем који не постоји и да тако анимира не само њихова тијела већ и европске - изјавио је Додик.

Хрватски предсједник и руски министар спољних послова су се на састанку у Њемачкој договорили о мјерама које би требало предузети како би рафинерија у броду, која је у власништву руског нафтног дива "Зарубежњефта", смањила емисију штетних гасова чиме би се утицало на смањење загађења ваздуха.

Конкретно је договорено да се спроведе поступак гасофицирања погона рафинерије што би смањило производњу штетних супстанци током прераде сирове нафте.

Претпоставка за то је спајање на гасовод у Хрватској, односно у Славонском Броду, што власт у РС одбија, а Додик је поново истакао да РС "не жели плин из Хрватске" односно да ће радити на додатном спајању с гасном мрежом Србије.

- Јако нас интересује позиционирање око гасовода који би требао доћи у регион. Ми желимо бити дио тих рјешења - казао је Додик уочи пута у Москву истакавши да се РС и даље нада оживљавању "Јужног тока".

Независне

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

цвијет

02.03.2017 06:48

Вентил је у Ријеци.Само се заврне,нема нафте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕГОТХИА

02.03.2017 07:14

А ЗНАЧИ ТО ЈЕ РАЗЛОГ "РЕДОВНЕ РАЗМЈЕНЕ МИШЉЕЊА" ДОДИКА И ЛАВРОВА!!! ХА,ХА,ХА, ЗНАЧИ ДОДИК ИДЕ ДА МУ ЛАВРОВ "ЗАВРНЕ" УШИ ОКО РАФИНЕРИЈЕ - ЈЕР НИЈЕ УРАДИО НЕШТО КАКО ТРЕБА, МОГУЋЕ И КАО ЈЕДАН ОД СУВЛАСНИКА РАФИНЕРИЈЕ.

Name

капетан

02.03.2017 07:21

Стисни петљу па заврни .

Name

хиихи

02.03.2017 08:32

Рафинерија у Сиску је највеци проблем, сто не мозе да ради од Брода, јер су радници и технологија бољи у Броду, ето то је проблем, сто се тице вентила, сто се прије затвори то боље, таман да из Румуније и Србије изградимо нови нафтовод, па да вам угасимо и ту у Ријеци, да не напомињем губитке хр дрзаве због транзита... хахаха

Name

@капетан

02.03.2017 08:46

Хрвати су послали своје војнике на границу с Русијом, увели санкције истој. Ако зазвони телефон из Америчке амбасаде, заврнут ће и вентил. Мораш схватити да је Руски утицај у Европи који остварује преко једне мале Србије потпуно небитан у поређењу са НАТО пактом. Сила бога не моли...

Name

АР

02.03.2017 08:57

Оде И рафинерија нафте одакле це баја да зафаца.

Name

Ре @ капетан

02.03.2017 09:13

Мала Србија и Велика Русија су много јаче од твог Сиска и цјеле хрватске са америком и еу са натом.

Name

Вук

02.03.2017 08:41

Тај проблем са загађењем вјероватно постоји у одређеној мјери , поготово ако се ради о котловима на мазут.Они су велики загађивачи.Пробудите се ујутро и погледате свог лименог љубимца ( аутомобил ) који је стајао вани преко ноћи ,па примјетите црне несагорјеле честице на аутомобилу које потичу од котлова и лошијег сагорјевања односно слабих пречистача.Нормално на степен загађења утичу и метео-услови ту прије свега мислим на атмосверски притисак , облачност , маглу ,дал има падавина итд.Не треба заборавити ни висину урађених димњака на котловима,који су "ваљда" добри.Постоји још услова ал да не дуљим у БиХ је ТЕ "Станари" једини на нивоу дозвољених еколошких стандарда.Питање загађења не би требало бити политичко питање , то најбоље осјећају људи који живе на том подручју.Обзиром на то да је било протеста становника Славонског Брода мисли да загађење постоји , а у којој мјери не знам јер тамо не живим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никица

02.03.2017 09:20

Ста је са радиоактивним отпадом којег Хрватска лагерује у непосредној граници са БиХ-ом.Радоактивност убија а невидис па контајте.

Name

Фоки

02.03.2017 18:38

Управо тако управу си никица

ОДГОВОРИТЕ