Куп: Бајерн и Менхегладбах у 1/2-финалу!

Играли су пола сата и показали ко је тата! Левандовски - 200 голова у Немачкој! Бајерн рутински до полуфинала Купа Немачке.  Све што шутне у мрежи заврши: Савршени месец Ларса Штиндла! Хамбург пао из два пенала. . .

Фудбал 01.03.2017 | 23:28
Куп: Бајерн и Менхегладбах у 1/2-финалу!
Уништавање! Хамбургу осам комада за викенд, а онда се Бајерн мало смиловао, прикочио, чувао (изаберите реч, оп. ау) - а биће и да се поиграо - па је Шалкеу дао „само“ три и прошетао се до полуфинала Купа Немачке, пошто је на Алијанц арени вратио гостима са каматом што су га недавно у бундеслигашком окршају ускратили за два бода. Тад је било 1:1, вечерас 3:0. После само пола сата. Да се зна тата.

А тата за голове је Роберт Левандовски. Најбољи фудбалер Пољске игра у страшној форми и то је још једном потврдио. Убацио је две лопте у мрежу Ралфа Фармана, успут асистирао Тијагу Алкантари и потврдио да осим клупских нишани и трофеј намењен најбољем стрелцу Европе.

Кад је постигао први гол - на пас двосуструког асистента Франка Риберија - Роберт Левандовски је пробио границу од 200 погодака у немачком фудбалу (103 за Борусију из Дортмунда, 97 за Бајерн из Миннеха), касније ју је и померио за још један, настављајући да исписује застрашујуће бројке. Тек су прошле две трећине сезоне, а већ је постигао 30 голова у свим такмичењима. Лане се зауставио на 42 - што му је била најефикаснија сезона у каријери - тако да још има времена да и ту буде најбољи.

Врло добру партију, осим Риберија, пружио је и Тијаго Алкантара, који игра најефикаснију сезону у животу, пошто му је ово био шести погодак у свим такмичењима.

Екипа Маркуса Вајнцрла, за коју је 90 минута на позицији штопера одиграо Матија Настасић, била је немоћни посматрач Бајернове офанзиве и није мога да укучи фаворита као пре месец дана у првенству, а да ствар за госте боде гора постарао се Холгер Бадштубер - кога су Баварци позајмили - добивши црвени картон (два жута у размаку од три минута).

Све што шутне у мрежи заврши: Савршени месец Ларса Штиндла! Хамбург пао из два пенала.

Дајте му лопту - он ће дати гол! Ларс Штиндл игра фудбал живота. Капитен Борусије из Менхенгладбаха размахао се и распуцао у последњих месец дана, терорише голмане где год их види и само је питање кад ко ће да му буде следећа муштерија. На листу жртава дописао је и Ренеа Адлера, искусног голмана Хамбурга, кога је начео у четвртфиналу Купа Немачке, што је било довољно да свој тим поведе међу четири најбоља - 2:1.

Нападач Ждрепаца је у 52. минуту вешто искористио казнени ударац (Оштцолек направио прилично глуп фаул), крунисао квалитетнију игру свог тима, а љубитељима фудбала широм Европе показао да је у изванредној форми. На последних осам утакмица дао је исто толико голова. На минуле три чак пет. Све је почело 28. јануара против Леверкузена (два комада), наставило се 4. фебруара против Фрајбурга, па хет-трик на гостовању Фјорентини у Лиги Европе пре шест дана, онда онај смеч у мрежу Инголштата за викенд и вечерас погодак којим је утабао статзу успеха.

Гладбах је тријумф оверио на исти начин, али је у 61. минуту одговорност да изведе једанаестерац преузео Бразилац Рафаел. Био је и он прецизан. Једина штета за Борусију што ју је у надокнади времена матирао Боби Вуд, спречивши је да постане једини тим који је до полуфинала ДФБ Покала догурао без примљеног гола.

Хамбург пред око 55.000 навијача на Фолкспарк стадиону није могао да се носи са захуктаклим госитма, иако су Николај Милер и Боби Вуд повремено претили. Све до последњег минута изостала је реализација, па је пропала веома лепа кореографија навијача домаћег клуба који су пред почетак меча на северној трибини истакли брод који испловљава из луке и плви ка финалу у Берлину.

Тамо, ипак, плови Борусија.

Српски репрезентативац Филип Костић добио је шансу тек у 70. минуту кад је заменио Николаја Милера.

КУП НЕМАЧКЕ - 1/4 ФИНАЛЕ

Уторак:

Ајнтрахт - Арминија 1:0 (1:0)
/Блум 6/

Среда:

Хамбургер - Борусија Менхенгладбах 1:2 (0:0)
/Вуд 90+2 - Штиндл 53 пен, Рафаел 61 пен/

Бајерн - Шалке 3:0 (3:0)
/Левандовски 3, 29, Алкантара 16/

Лоте - Дортмунд - отказано за 14. март

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар