Kup: Bajern i Menhegladbah u 1/2-finalu!

Igrali su pola sata i pokazali ko je tata! Levandovski - 200 golova u Nemačkoj! Bajern rutinski do polufinala Kupa Nemačke.  Sve što šutne u mreži završi: Savršeni mesec Larsa Štindla! Hamburg pao iz dva penala. . .

Fudbal 01.03.2017 | 23:28
Kup: Bajern i Menhegladbah u 1/2-finalu!
Uništavanje! Hamburgu osam komada za vikend, a onda se Bajern malo smilovao, prikočio, čuvao (izaberite reč, op. au) - a biće i da se poigrao - pa je Šalkeu dao „samo“ tri i prošetao se do polufinala Kupa Nemačke, pošto je na Alijanc areni vratio gostima sa kamatom što su ga nedavno u bundesligaškom okršaju uskratili za dva boda. Tad je bilo 1:1, večeras 3:0. Posle samo pola sata. Da se zna tata.

A tata za golove je Robert Levandovski. Najbolji fudbaler Poljske igra u strašnoj formi i to je još jednom potvrdio. Ubacio je dve lopte u mrežu Ralfa Farmana, usput asistirao Tijagu Alkantari i potvrdio da osim klupskih nišani i trofej namenjen najboljem strelcu Evrope.

Kad je postigao prvi gol - na pas dvosustrukog asistenta Franka Riberija - Robert Levandovski je probio granicu od 200 pogodaka u nemačkom fudbalu (103 za Borusiju iz Dortmunda, 97 za Bajern iz Minneha), kasnije ju je i pomerio za još jedan, nastavljajući da ispisuje zastrašujuće brojke. Tek su prošle dve trećine sezone, a već je postigao 30 golova u svim takmičenjima. Lane se zaustavio na 42 - što mu je bila najefikasnija sezona u karijeri - tako da još ima vremena da i tu bude najbolji.

Vrlo dobru partiju, osim Riberija, pružio je i Tijago Alkantara, koji igra najefikasniju sezonu u životu, pošto mu je ovo bio šesti pogodak u svim takmičenjima.

Ekipa Markusa Vajncrla, za koju je 90 minuta na poziciji štopera odigrao Matija Nastasić, bila je nemoćni posmatrač Bajernove ofanzive i nije moga da ukuči favorita kao pre mesec dana u prvenstvu, a da stvar za goste bode gora postarao se Holger Badštuber - koga su Bavarci pozajmili - dobivši crveni karton (dva žuta u razmaku od tri minuta).

Sve što šutne u mreži završi: Savršeni mesec Larsa Štindla! Hamburg pao iz dva penala.

Dajte mu loptu - on će dati gol! Lars Štindl igra fudbal života. Kapiten Borusije iz Menhengladbaha razmahao se i raspucao u poslednjih mesec dana, teroriše golmane gde god ih vidi i samo je pitanje kad ko će da mu bude sledeća mušterija. Na listu žrtava dopisao je i Renea Adlera, iskusnog golmana Hamburga, koga je načeo u četvrtfinalu Kupa Nemačke, što je bilo dovoljno da svoj tim povede među četiri najbolja - 2:1.

Napadač Ždrepaca je u 52. minutu vešto iskoristio kazneni udarac (Oštcolek napravio prilično glup faul), krunisao kvalitetniju igru svog tima, a ljubiteljima fudbala širom Evrope pokazao da je u izvanrednoj formi. Na poslednih osam utakmica dao je isto toliko golova. Na minule tri čak pet. Sve je počelo 28. januara protiv Leverkuzena (dva komada), nastavilo se 4. februara protiv Frajburga, pa het-trik na gostovanju Fjorentini u Ligi Evrope pre šest dana, onda onaj smeč u mrežu Ingolštata za vikend i večeras pogodak kojim je utabao statzu uspeha.

Gladbah je trijumf overio na isti način, ali je u 61. minutu odgovornost da izvede jedanaesterac preuzeo Brazilac Rafael. Bio je i on precizan. Jedina šteta za Borusiju što ju je u nadoknadi vremena matirao Bobi Vud, sprečivši je da postane jedini tim koji je do polufinala DFB Pokala dogurao bez primljenog gola.

Hamburg pred oko 55.000 navijača na Folkspark stadionu nije mogao da se nosi sa zahuktaklim gositma, iako su Nikolaj Miler i Bobi Vud povremeno pretili. Sve do poslednjeg minuta izostala je realizacija, pa je propala veoma lepa koreografija navijača domaćeg kluba koji su pred početak meča na severnoj tribini istakli brod koji isplovljava iz luke i plvi ka finalu u Berlinu.

Tamo, ipak, plovi Borusija.

Srpski reprezentativac Filip Kostić dobio je šansu tek u 70. minutu kad je zamenio Nikolaja Milera.

KUP NEMAČKE - 1/4 FINALE

Utorak:

Ajntraht - Arminija 1:0 (1:0)
/Blum 6/

Sreda:

Hamburger - Borusija Menhengladbah 1:2 (0:0)
/Vud 90+2 - Štindl 53 pen, Rafael 61 pen/

Bajern - Šalke 3:0 (3:0)
/Levandovski 3, 29, Alkantara 16/

Lote - Dortmund - otkazano za 14. mart

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar