ФА Куп: Сити лако преко Хадерсфилда до 1/4-финала!

Изненађење на Етихаду трајало само 23 минута! Друголигаш водио против Манчестер ситија, али су "грађани" на крају прошли у четвртфинале ФА купа.  Хадерсфилдово самоубиство на Етихаду и Стерлингова вртешка - Сити у четвртфиналу ФА купа! Убедљивих 5:1 у Манчестеру!

Фудбал 01.03.2017 | 23:14
ФА Куп: Сити лако преко Хадерсфилда до 1/4-финала!
Понадали су се навијачи Хадерсфилд тауна да би после 0:0 на свом стадиону могли до сензације на Етихаду и елиминације Манчестер ситија, која би њихов клуб одвела у четвртфинале ФА купа. Оптимизам је скочио на максимално после поготка Херија Бана из контранапада у 7. минуту, међутим, убрзо је стигло отрежњење.

Лерој Сане је у 30. изједначио после одличног продора и асистенције Рахима Стерлинга, а Серхио Агуеро је у 35. донео преокрет голом из пенала. Само три минута касније Пабло Забалета је био на правом месту у петерцу гостију после додавања Агуера за недостижних 3:1.

Голеада домаћег тима настављена је по повратку са одмора. Својим другим голом Серхио Агуеро, на још једну асистенцију Стерлинга у овој утакмици, повећао је у 73. минуту предност на 4:1, а Келечи Ихеаначо је у надокнади поставио коначних 5:1.

Дејвид Вагнер је знао да овде нема шта да тражи. Уосталом, Хадерсфилду је много важније да покуша да се пробије до елите. С обзиром да је тренутно трећи на табели Чемпионшипа имају и чему да се надају Теријери. Али нико није очекивао да ће Вагнерна мегдан Манчестер Ситију послати други тим са чак девет измена у односу на екипу која је пре неколико дана играла првенствену утакмицу. Шеф струке је екипу осудио на пораз. Грађани су декласирали ривала са 5:1 и пласирали се у четвртфинале ФА купа у коме ће за ривала имати Мидлзбро.

Све што су гости успели на поновљеном мечу пете рунде такмичења било је да поведу преко Харија Буна, али испоставило се да су тиме само ражестили противника. Истина, држао се Хадерсфилд све до 30. минута, али им је онда бициклица Рахима Стерлинга завртела мозак.

Уследио је филигрански прецизан за Лероја Санеа и журка је могла да почне. У наредних осам минута Сити је још два пута затресао противничку мрежу - Серхио Агуеро је прво искористио пенал који је изнудио Николас Отаменди, да би потом асистирао Паблу Забалети - и наставку меча одузео сву драж.

Да се публика на Етихаду сасвим не успева потрудио се Агуеро другим голом на мечу за коначних 4:1 у 74. минуту. Рахим Стерлинг још једном је послао праву лопту са десног крила. Његова 17. у овој сезони. Блиста од доласка Пепа Гвардиоле на клупу. И као шлаг на торту Келечи Ихеаначо у судијској надокнади. Овај пут је Хезус Навас био у улози пакера.

Тек да се зна ко је ко на Острву. И да Хадерсфилд осети колико боље ће боље морати ако се и домогне Премијер лиге.

"Грађани" ће се у четвртфиналу састати са Мидлсбром, 11. марта у гостима, а остали парови су Арсенал - Линколн (11. март), Тотенхем - Милвол (12. март) и Челси - Манчестер јунајтед (13. март).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар