FA Kup: Siti lako preko Hadersfilda do 1/4-finala!

Iznenađenje na Etihadu trajalo samo 23 minuta! Drugoligaš vodio protiv Mančester sitija, ali su "građani" na kraju prošli u četvrtfinale FA kupa.  Hadersfildovo samoubistvo na Etihadu i Sterlingova vrteška - Siti u četvrtfinalu FA kupa! Ubedljivih 5:1 u Mančesteru!

Fudbal 01.03.2017 | 23:14
FA Kup: Siti lako preko Hadersfilda do 1/4-finala!
Ponadali su se navijači Hadersfild tauna da bi posle 0:0 na svom stadionu mogli do senzacije na Etihadu i eliminacije Mančester sitija, koja bi njihov klub odvela u četvrtfinale FA kupa. Optimizam je skočio na maksimalno posle pogotka Herija Bana iz kontranapada u 7. minutu, međutim, ubrzo je stiglo otrežnjenje.

Leroj Sane je u 30. izjednačio posle odličnog prodora i asistencije Rahima Sterlinga, a Serhio Aguero je u 35. doneo preokret golom iz penala. Samo tri minuta kasnije Pablo Zabaleta je bio na pravom mestu u petercu gostiju posle dodavanja Aguera za nedostižnih 3:1.

Goleada domaćeg tima nastavljena je po povratku sa odmora. Svojim drugim golom Serhio Aguero, na još jednu asistenciju Sterlinga u ovoj utakmici, povećao je u 73. minutu prednost na 4:1, a Keleči Iheanačo je u nadoknadi postavio konačnih 5:1.

Dejvid Vagner je znao da ovde nema šta da traži. Uostalom, Hadersfildu je mnogo važnije da pokuša da se probije do elite. S obzirom da je trenutno treći na tabeli Čempionšipa imaju i čemu da se nadaju Terijeri. Ali niko nije očekivao da će Vagnerna megdan Mančester Sitiju poslati drugi tim sa čak devet izmena u odnosu na ekipu koja je pre nekoliko dana igrala prvenstvenu utakmicu. Šef struke je ekipu osudio na poraz. Građani su deklasirali rivala sa 5:1 i plasirali se u četvrtfinale FA kupa u kome će za rivala imati Midlzbro.

Sve što su gosti uspeli na ponovljenom meču pete runde takmičenja bilo je da povedu preko Harija Buna, ali ispostavilo se da su time samo ražestili protivnika. Istina, držao se Hadersfild sve do 30. minuta, ali im je onda biciklica Rahima Sterlinga zavrtela mozak.

Usledio je filigranski precizan za Leroja Sanea i žurka je mogla da počne. U narednih osam minuta Siti je još dva puta zatresao protivničku mrežu - Serhio Aguero je prvo iskoristio penal koji je iznudio Nikolas Otamendi, da bi potom asistirao Pablu Zabaleti - i nastavku meča oduzeo svu draž.

Da se publika na Etihadu sasvim ne uspeva potrudio se Aguero drugim golom na meču za konačnih 4:1 u 74. minutu. Rahim Sterling još jednom je poslao pravu loptu sa desnog krila. Njegova 17. u ovoj sezoni. Blista od dolaska Pepa Gvardiole na klupu. I kao šlag na tortu Keleči Iheanačo u sudijskoj nadoknadi. Ovaj put je Hezus Navas bio u ulozi pakera.

Tek da se zna ko je ko na Ostrvu. I da Hadersfild oseti koliko bolje će bolje morati ako se i domogne Premijer lige.

"Građani" će se u četvrtfinalu sastati sa Midlsbrom, 11. marta u gostima, a ostali parovi su Arsenal - Linkoln (11. mart), Totenhem - Milvol (12. mart) i Čelsi - Mančester junajted (13. mart).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar