Бакир не вјерује у усаглашен одговор

Бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је вечерас да није оптимиста да би сутра на консултацијама са предсједавајућим и хрватским чланом Предсједништва БиХ Младеном Иванићем и Драганом Човићем могло доћи до усаглашеног заједничког одговора Међународном суду правде у Хагу.

Босна и Херцеговина 01.03.2017 | 22:16
Бакир не вјерује у усаглашен одговор
Изетбеговић је рекао да ће сутра бити одржане консултације, а не сједница Предсједништва БиХ јер нема припремљеног заједничког одговора Међународном суду правде.

"Не требамо се љутити него препустити суду да пресуди, али у међувремену требамо стабилизовати прилике у земљи, спустити тензије и учинити оно што грађани од нас очекују", рекао је Изетбеговић новинарима у Сарајеву.

Он је навео да су ставови у вези са овим питањем дијаметрално различити и да их је тешко приближити, те да ће Међународном суду правде у Хагу бити достављена појашњења која је тражио.

Одговарајући на питање да ли од тога може да зависи да ли ће бити прихваћен захтјев за ревизију пресуде против Србије, Изетбеговић је рекао да аргументи који ће бити изнесене у писмима могу да утичу на то.      

Међународни суд правде упутио је на засебне адресе тројице чланова Председништва БиХ ковертирана писма у којима тражи појашњења у вези са статусом бившег агента Сакиба Софтића који је поднио ревизију тужбе БиХ против Србије.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је да је за сутра заказао неформалне консултације чланова Предсједништва БиХ поводом ванинституционалне одлуке о покретању ревизије пресуде Међународног суда правде против Србије.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Човјек

01.03.2017 22:24

Иванићу уради несто конструктивно Тебе изгледа интересује Додикова столица у коју планираш да сједнеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

02.03.2017 05:17

За тебе је јаране све конструктивно сто је усмјерено против РС и србског народа.

Name

Херц

01.03.2017 22:47

Потписи треци ентитет па цес добит подрску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Касно и маргинално

01.03.2017 23:29

Свијет куха горе него онај босански лонциц. Теска времена, а јос теза долазе. Ако Бога знате прекините са свадјама и окрените се презивљавању. 2. март знаци само' сумњив док се доказе да није јер долази из БиХ, а тамо су Муслимани'. Мени се неко након 11 година зелио извинити, јер је господја цула ста се ради у Њемацкој и даље те не морас бити лопов да те смрве. То је Дан Независности или дан независности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин 92

02.03.2017 00:12

Бакире издрзи народна суза неиспспарава сплет цињеница идети у прилог Додик се неце брзо вратити са пута а онда........ИСТУРИ СДПЕОВЦЕ ИЗ РС КАО ЉУБПЈЕВИЦА НИКСИЦА МАГАЗИНОВИЦА ДРАГИЦЕВИЦА НЕКА ЈАВНО КАЗУ СТА ИМАЈУ ПАМЕТНО У ВЕЗИ НАСТАЛЕ СТУАЦИЈЕ ИНАЦЕ ЦЕ НА КРАЈУ ИСПАСТИ ДАЈЕ ТОСАМО ТВОЈ ПРОБЛЕМ Имај увијек на уми да би могао остати сам

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре србин 92

02.03.2017 01:44

Кад год Додик оде негдје на пут, као ономад у Кину, у РС-у општа досада, не знају људи шта да мисле и кога да нападају!

Name

Борац

02.03.2017 06:20

Исти бабо,још и гори!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мен'с цини да

02.03.2017 17:57

...цете се ви консултовати до краја мандата (ако имало образа имате)

ОДГОВОРИТЕ