Bakir ne vjeruje u usaglašen odgovor

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je večeras da nije optimista da bi sutra na konsultacijama sa predsjedavajućim i hrvatskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem moglo doći do usaglašenog zajedničkog odgovora Međunarodnom sudu pravde u Hagu.

Bosna i Hercegovina 01.03.2017 | 22:16
Bakir ne vjeruje u usaglašen odgovor
Izetbegović je rekao da će sutra biti održane konsultacije, a ne sjednica Predsjedništva BiH jer nema pripremljenog zajedničkog odgovora Međunarodnom sudu pravde.

"Ne trebamo se ljutiti nego prepustiti sudu da presudi, ali u međuvremenu trebamo stabilizovati prilike u zemlji, spustiti tenzije i učiniti ono što građani od nas očekuju", rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu.

On je naveo da su stavovi u vezi sa ovim pitanjem dijametralno različiti i da ih je teško približiti, te da će Međunarodnom sudu pravde u Hagu biti dostavljena pojašnjenja koja je tražio.

Odgovarajući na pitanje da li od toga može da zavisi da li će biti prihvaćen zahtjev za reviziju presude protiv Srbije, Izetbegović je rekao da argumenti koji će biti iznesene u pismima mogu da utiču na to.      

Međunarodni sud pravde uputio je na zasebne adrese trojice članova Predsedništva BiH kovertirana pisma u kojima traži pojašnjenja u vezi sa statusom bivšeg agenta Sakiba Softića koji je podnio reviziju tužbe BiH protiv Srbije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da je za sutra zakazao neformalne konsultacije članova Predsjedništva BiH povodom vaninstitucionalne odluke o pokretanju revizije presude Međunarodnog suda pravde protiv Srbije.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Čovjek

01.03.2017 23:24

Ivaniću uradi nesto konstruktivno Tebe izgleda interesuje Dodikova stolica u koju planiraš da sjedneš.

ODGOVORITE
Name

Lav

02.03.2017 06:17

Za tebe je jarane sve konstruktivno sto je usmjereno protiv RS i srbskog naroda.

Name

Herc

01.03.2017 23:47

Potpisi treci entitet pa ces dobit podrsku.

ODGOVORITE
Name

Kasno i marginalno

02.03.2017 00:29

Svijet kuha gore nego onaj bosanski loncic. Teska vremena, a jos teza dolaze. Ako Boga znate prekinite sa svadjama i okrenite se prezivljavanju. 2. mart znaci samo' sumnjiv dok se dokaze da nije jer dolazi iz BiH, a tamo su Muslimani'. Meni se neko nakon 11 godina zelio izviniti, jer je gospodja cula sta se radi u Njemackoj i dalje te ne moras biti lopov da te smrve. To je Dan Nezavisnosti ili dan nezavisnosti.

ODGOVORITE
Name

srbin 92

02.03.2017 01:12

Bakire izdrzi narodna suza neispsparava splet cinjenica ideti u prilog Dodik se nece brzo vratiti sa puta a onda........ISTURI SDPEOVCE IZ RS KAO LJUBPJEVICA NIKSICA MAGAZINOVICA DRAGICEVICA NEKA JAVNO KAZU STA IMAJU PAMETNO U VEZI NASTALE STUACIJE INACE CE NA KRAJU ISPASTI DAJE TOSAMO TVOJ PROBLEM Imaj uvijek na umi da bi mogao ostati sam

ODGOVORITE
Name

re srbin 92

02.03.2017 02:44

Kad god Dodik ode negdje na put, kao onomad u Kinu, u RS-u opšta dosada, ne znaju ljudi šta da misle i koga da napadaju!

Name

Borac

02.03.2017 07:20

Isti babo,još i gori!!!

ODGOVORITE
Name

men's cini da

02.03.2017 18:57

...cete se vi konsultovati do kraja mandata (ako imalo obraza imate)

ODGOVORITE