Отац британски парламентарац, син нови играч Зенита...!

Кога брига што није одиграо ни минут професионалног фудбала?! Њега ће баш да мрзе у руској другој лиги!

Фудбал 05.03.2017 | 14:00
Отац британски парламентарац, син нови играч Зенита...!
Сећате се да је недавно сличних примера било и у Србији? Е па, сад је место збивања Санкт Петербург. Јер Зенит је потписао уговор са 19-годишњим британским фудбалером Џејкобом Габријелом Гардинер-Смитом.

И не би ту било ничег посебно чудног да Џејкоб није одиграо нити један, једини минут за било који професионални фудбалски клуб?! Али Џејкобов отац је британски парламентарацБари Гардинер, посланик још од 1997. године, члан лабуриста, тренутно опозиционар са посебним интересовањем за питања климатских промена, међународне трговине, али и - енегије.

Руски медији ту су пронашли решење ове једначине, јер зна се да у Зениту суштински одлучује Гаспромов председник Алексеј Милер, који се наводно баш и није много колсутовао са тренером Мирчеом Луческом када му је овог јануара доводио играче.

Истина, Џејкоб је доведен за Зенитов Б тим, али ни то није мачји кашаљ. Напротив, баш недавно клуб из Санкт Петербурга је дозволио шесторици талентованих омладинаца да потраже нови клуб, јер у пакленој конкуренцији милионима плаћених играча у првом тиму за децу једноставно нема места.

Али за Гардинер-Смита се нашло, иако је сасвим невероватно чак и замислити да ће он заиграти за први Зенитов тим у коме су играчи попут Бранислава Ивановића, Артјома Дзјубе, Данија, Александра Кержакова, Данија, Кокорина...

Енглез у другој лиги Русије? И још син посланика? Па њега ће добрано да газе тамо у Саратову, Саранску, Астрахану, неких 9.000 киломатера удаљеном Хабаровску...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар