Otac britanski parlamentarac, sin novi igrač Zenita...!

Koga briga što nije odigrao ni minut profesionalnog fudbala?! Njega će baš da mrze u ruskoj drugoj ligi!

Fudbal 05.03.2017 | 14:00
Otac britanski parlamentarac, sin novi igrač Zenita...!
Sećate se da je nedavno sličnih primera bilo i u Srbiji? E pa, sad je mesto zbivanja Sankt Peterburg. Jer Zenit je potpisao ugovor sa 19-godišnjim britanskim fudbalerom Džejkobom Gabrijelom Gardiner-Smitom.

I ne bi tu bilo ničeg posebno čudnog da Džejkob nije odigrao niti jedan, jedini minut za bilo koji profesionalni fudbalski klub?! Ali Džejkobov otac je britanski parlamentaracBari Gardiner, poslanik još od 1997. godine, član laburista, trenutno opozicionar sa posebnim interesovanjem za pitanja klimatskih promena, međunarodne trgovine, ali i - enegije.

Ruski mediji tu su pronašli rešenje ove jednačine, jer zna se da u Zenitu suštinski odlučuje Gaspromov predsednik Aleksej Miler, koji se navodno baš i nije mnogo kolsutovao sa trenerom Mirčeom Lučeskom kada mu je ovog januara dovodio igrače.

Istina, Džejkob je doveden za Zenitov B tim, ali ni to nije mačji kašalj. Naprotiv, baš nedavno klub iz Sankt Peterburga je dozvolio šestorici talentovanih omladinaca da potraže novi klub, jer u paklenoj konkurenciji milionima plaćenih igrača u prvom timu za decu jednostavno nema mesta.

Ali za Gardiner-Smita se našlo, iako je sasvim neverovatno čak i zamisliti da će on zaigrati za prvi Zenitov tim u kome su igrači poput Branislava Ivanovića, Artjoma Dzjube, Danija, Aleksandra Keržakova, Danija, Kokorina...

Englez u drugoj ligi Rusije? I još sin poslanika? Pa njega će dobrano da gaze tamo u Saratovu, Saransku, Astrahanu, nekih 9.000 kilomatera udaljenom Habarovsku...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar