Познат први кандидат за насљедника Ранијерија...

Играчи не би имали ништа против останка в. д. тренера Крејга Шекспира, али је питање да ли ће то испоштовати власник који има другачије идеје.

Фудбал 02.03.2017 | 08:00
Познат први кандидат за насљедника Ранијерија...
Шампион Енглеске од прошлог четвртка нема менаџера.

Управа "лисица" одлучила је да уручи отказ Клаудију Ранијерију због лоших резултата ове сезоне, упркос томе што је претходне сезоне успео да направи највеће изненађење у историји Премијер лиге и да навијаче овог клуба обрадује титулом - иако су сви очекивали борбу за опстанак.

Та борба за опстанак постала је реалност ове сезоне и то није задовољило власника.

Екипа је играла лоше, нарочито од почетка 2017. године када Махрез, Варди и "другари" нису ниједном успели да затресу мрежу у домаћем првенству, а растанак је шокирао све - и није мали број људи који су критиковали власника, али и играче који нису пружили довољно да спасу Ранијерија.

Крејг Шекспир, Италијанов асистент, водио је екипу у понедељак против Ливерпула (3:1) и поново су ти играчи деловали "гладни тријумфа", али је сасвим извесно да их он неће водити до краја сезоне.

Роберто Манчини и Мартин О'Нил су већ одбили понуду, спомињала су се још нека имена, али први тренер који је званично обавио прелиминарне разговоре са Лестером је бивши селектор репрезентације Енглеске Рој Хоџсон!

Он је тек први потенцијални кандидат и за сада није познат епилог преговора.

Играчи су за сада задовољни Крејгом Шекспиром и они не би имали ништа против тога да он остане тренер, али тешко да ће се (и) за ово питати они.

Тајландски власник Вичај Шривадханапраба желео је неко "звучно име", али ни тренери нису орни да преузму клубу у коме је немогуће надмашити резултате од претходне сезоне и није јасно шта је потребно урадити како бисте задржали "фотељу".

Уз то - солидаришу се са Ранијеријем.

Искусни Рој Хоџсон, који ће у августу напунити 70 година, водио је десетине клубова од којих су најпознатији Интер, Удинезе, Фулам, Ливерпул, Вест Бром и репрезентације Швајцарске и Енглеске.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар