Poznat prvi kandidat za nasljednika Ranijerija...

Igrači ne bi imali ništa protiv ostanka v. d. trenera Krejga Šekspira, ali je pitanje da li će to ispoštovati vlasnik koji ima drugačije ideje.

Fudbal 02.03.2017 | 08:00
Poznat prvi kandidat za nasljednika Ranijerija...
Šampion Engleske od prošlog četvrtka nema menadžera.

Uprava "lisica" odlučila je da uruči otkaz Klaudiju Ranijeriju zbog loših rezultata ove sezone, uprkos tome što je prethodne sezone uspeo da napravi najveće iznenađenje u istoriji Premijer lige i da navijače ovog kluba obraduje titulom - iako su svi očekivali borbu za opstanak.

Ta borba za opstanak postala je realnost ove sezone i to nije zadovoljilo vlasnika.

Ekipa je igrala loše, naročito od početka 2017. godine kada Mahrez, Vardi i "drugari" nisu nijednom uspeli da zatresu mrežu u domaćem prvenstvu, a rastanak je šokirao sve - i nije mali broj ljudi koji su kritikovali vlasnika, ali i igrače koji nisu pružili dovoljno da spasu Ranijerija.

Krejg Šekspir, Italijanov asistent, vodio je ekipu u ponedeljak protiv Liverpula (3:1) i ponovo su ti igrači delovali "gladni trijumfa", ali je sasvim izvesno da ih on neće voditi do kraja sezone.

Roberto Mančini i Martin O'Nil su već odbili ponudu, spominjala su se još neka imena, ali prvi trener koji je zvanično obavio preliminarne razgovore sa Lesterom je bivši selektor reprezentacije Engleske Roj Hodžson!

On je tek prvi potencijalni kandidat i za sada nije poznat epilog pregovora.

Igrači su za sada zadovoljni Krejgom Šekspirom i oni ne bi imali ništa protiv toga da on ostane trener, ali teško da će se (i) za ovo pitati oni.

Tajlandski vlasnik Vičaj Šrivadhanapraba želeo je neko "zvučno ime", ali ni treneri nisu orni da preuzmu klubu u kome je nemoguće nadmašiti rezultate od prethodne sezone i nije jasno šta je potrebno uraditi kako biste zadržali "fotelju".

Uz to - solidarišu se sa Ranijerijem.

Iskusni Roj Hodžson, koji će u avgustu napuniti 70 godina, vodio je desetine klubova od kojih su najpoznatiji Inter, Udineze, Fulam, Liverpul, Vest Brom i reprezentacije Švajcarske i Engleske.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar