Јокић у друштву Меџика, Робертсона...!

Статистички подаци који потврђују да је пред српским кошаркашем блистава будућност.

Кошарка 03.03.2017 | 22:50
Јокић у друштву Меџика, Робертсона...!
Каква су три месеца иза Николе Јокића!

Српски кошаркаш је од "анонимног", за љубитеље овог спорта у САД, стигао до тога да се за њега и његове партије интересују сви највећи медији који су свесни да је у питању "звезда у настајању".

Од резервног центра до првог играча Денвер Нагетса ове сезоне, упркос томе што уз себе има неколико кошаркаша за "ветеранским" стажом у лиги, попут Данила Галинарија, Кенета Фарида, Вилсона Чендлера или Џамира Нелсона - све иде "кроз Јокића" и од тада су наде за плеј-оф "живе".

Српски кошаркаш је у фебруару забележио рекорд каријере (40 поена у Њујорку), али и ТРИ трипл-дабл учинка, по чему је јединствен међу центрима ове сезоне.

Толико заједно имају рецимо Демаркус Казинс и Карл Ентони-Таунс.

Трећи је дошао последњег дана фебруара - 19 поена, 16 скокова и 10 асистенција против Чикага - прекинули су спекулације да га је "стигао умор" после Ол стар паузе и да има шта да пондуи.

Сјајан скор на овом мечу ставио га је међу елиту!

Он је тек четврти кошаркаш до 22 године који је успео да забележи ТРИ трипл-дабл учинка у једном месецу, а осим њега то су успевали Оскар Робертсон, Меџик Џонсон и Ламар Одом!

Можда би их било и више да није у питању фебруар, најкраћи месец, ког "пресеца" и пауза за Ол стар и због којих се игра најмање мечева? Није толико ни важно, само браво!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар