Jokić u društvu Medžika, Robertsona...!

Statistički podaci koji potvrđuju da je pred srpskim košarkašem blistava budućnost.

Košarka 03.03.2017 | 22:50
Jokić u društvu Medžika, Robertsona...!
Kakva su tri meseca iza Nikole Jokića!

Srpski košarkaš je od "anonimnog", za ljubitelje ovog sporta u SAD, stigao do toga da se za njega i njegove partije interesuju svi najveći mediji koji su svesni da je u pitanju "zvezda u nastajanju".

Od rezervnog centra do prvog igrača Denver Nagetsa ove sezone, uprkos tome što uz sebe ima nekoliko košarkaša za "veteranskim" stažom u ligi, poput Danila Galinarija, Keneta Farida, Vilsona Čendlera ili Džamira Nelsona - sve ide "kroz Jokića" i od tada su nade za plej-of "žive".

Srpski košarkaš je u februaru zabeležio rekord karijere (40 poena u Njujorku), ali i TRI tripl-dabl učinka, po čemu je jedinstven među centrima ove sezone.

Toliko zajedno imaju recimo Demarkus Kazins i Karl Entoni-Tauns.

Treći je došao poslednjeg dana februara - 19 poena, 16 skokova i 10 asistencija protiv Čikaga - prekinuli su spekulacije da ga je "stigao umor" posle Ol star pauze i da ima šta da pondui.

Sjajan skor na ovom meču stavio ga je među elitu!

On je tek četvrti košarkaš do 22 godine koji je uspeo da zabeleži TRI tripl-dabl učinka u jednom mesecu, a osim njega to su uspevali Oskar Robertson, Medžik Džonson i Lamar Odom!

Možda bi ih bilo i više da nije u pitanju februar, najkraći mesec, kog "preseca" i pauza za Ol star i zbog kojih se igra najmanje mečeva? Nije toliko ni važno, samo bravo!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar