Власт без слуха за привреду и инвестиције

Стање у привреди Брчко дистрикта изузетно је лоше, а локална власт и даље нема слуха за промјене које траже привредници међу којима је све више оних чије је пословање у озбиљној кризи, закључили су на заједничлком састанку чланови управних одбора Привредне коморе и Удружења послодаваца.

Република Српска 01.03.2017 | 18:20
Власт без слуха за привреду и инвестиције
Иако су на састанку у сједишту Владе тражили хитне потезе и рјешења за унапређење пословног амбијента, прије свега измјене Закона о подстицајима привредног развоја, од тада прихваћених закључака и договора и даље нема ништа, изјавио је предсједник Удружења послодаваца у Брчком Ђевал Суљкановић.

„ррошло је 20 дана од тих договора, а није повучен ниједан потез који би био знак да нисмо још једном сједили, договарали се и закључивали, а затим наставили по старој пракси. Зато смо данас закључили да 15. марта одржимо округли сто о стању у привреди, на
коме ћемо од представника оба нивоа власти тражити одговор – треба ли Брчко дистрикту привреда“, рекао је Суљкановић.

Рад економско-социјалног савјета и прокламовано партнерство синдиката-послодаваца и Владе у Брчком изгубио је сваки смисао, о чему већ дуго гласно и упорно говори Синдикат, а сада су сагласни и привредници.

„Све што се евентуално и договори на том трипартитном тијелу, остаје мртво слово на папиру. Истовремено, закони везани за привреду и привређивање доносе се без поштовања према ставовима привредника и Синдиката, па је Економско-социјални савјет само параван за наставак лоших политика по привреду, развој и запошљавање“, оцијенио је предсједник Привредне коморе Нефаир Побрић.



(БН телевизија)

Коментари / 0

Оставите коментар