Vlast bez sluha za privredu i investicije

Stanje u privredi Brčko distrikta izuzetno je loše, a lokalna vlast i dalje nema sluha za promjene koje traže privrednici među kojima je sve više onih čije je poslovanje u ozbiljnoj krizi, zaključili su na zajedničlkom sastanku članovi upravnih odbora Privredne komore i Udruženja poslodavaca.

Republika Srpska 01.03.2017 | 18:20
Vlast bez sluha za privredu i investicije
Iako su na sastanku u sjedištu Vlade tražili hitne poteze i rješenja za unapređenje poslovnog ambijenta, prije svega izmjene Zakona o podsticajima privrednog razvoja, od tada prihvaćenih zaključaka i dogovora i dalje nema ništa, izjavio je predsjednik Udruženja poslodavaca u Brčkom Đeval Suljkanović.

„rrošlo je 20 dana od tih dogovora, a nije povučen nijedan potez koji bi bio znak da nismo još jednom sjedili, dogovarali se i zaključivali, a zatim nastavili po staroj praksi. Zato smo danas zaključili da 15. marta održimo okrugli sto o stanju u privredi, na
kome ćemo od predstavnika oba nivoa vlasti tražiti odgovor – treba li Brčko distriktu privreda“, rekao je Suljkanović.

Rad ekonomsko-socijalnog savjeta i proklamovano partnerstvo sindikata-poslodavaca i Vlade u Brčkom izgubio je svaki smisao, o čemu već dugo glasno i uporno govori Sindikat, a sada su saglasni i privrednici.

„Sve što se eventualno i dogovori na tom tripartitnom tijelu, ostaje mrtvo slovo na papiru. Istovremeno, zakoni vezani za privredu i privređivanje donose se bez poštovanja prema stavovima privrednika i Sindikata, pa je Ekonomsko-socijalni savjet samo paravan za nastavak loših politika po privredu, razvoj i zapošljavanje“, ocijenio je predsjednik Privredne komore Nefair Pobrić.



(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar