Видео: Мареза је требало продати још лане!

Стиже момак толико вредан да је радио за касом у очевој пицерији! Норвежанин мароканског порекла већ дуже време је на мети Лисица.

Фудбал 06.03.2017 | 18:00
Видео: Мареза је требало продати још лане!
Помињало се још прошлог лета, али како је Лестер тада успео да убеди Ријада Мареза да остане, од Мохамеда Ељунусија се одустало. Међутим, како је ове сезоне очигледно да је Мареза требало пустити - мада је лако глумити генерала после битке - Лестер се поново окренуо ка 22-годишњем репрезентативцу Норвешке.

Ељунуси је већ дуже времена под Лестеровом лупом, али чини се да је идеалан тренутак прошао, пошто га је Базел лане узео Молдеу за скромних 3.200.000 евра. А како јеЕљунуси и у Швајцарској наставио да пружа добре партије - постигао је шест голова и наместио још девет - сигурно је да ће Базел сада тражити много више пара. Уосталом, Базел не продаје за сићу.

Наравно, све ће зависити од тога да ли ће Лестер сачувати премијерлигашки статус. А чак и ако опстане сигурно овај пут неће пропустити шансу да заради на играчима који су му прошле године донели чудесан успех. Како ове сезоне игра Марез, само три гола и три асистенције у првенству, боље да су се са Алжирцем, уз Н’гола Кантеа и Џејмија Вардија најзаслужнијим играчем за титулу, растали још лане када су могли да траже колико год новца су хтели.

Марезова цена је у међувремену пала, али сигурно да га нико није заборавио. Њему је само потребан нови изазов. Исто тражи и Ељунусија, момка пониклог у Сарпсборговој академији.

За њега кажу да је скроман, велики радник, чак и перфекциониста. Замерају му што некад жели толико да једноставно нестане са тренера. Ипак...

"Некад уме баш да изнервира, да ’не дође’ на утакмицу. Али има тај ’икс фактор’ који многима недостаје, а то је да може да погоди у било ком тренутку", хвалио га је бивши тренер у Молдеу Оле-Гунар Солскјер.

А колики је Ељунуси заиста радник сведочи још једна прича из Норвешке. Мохамедов отац, наиме, тржи пицерију. Мохамед је, већ је тада био професионални фудбалер, често помогао радећи за касом.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар