Video: Mareza je trebalo prodati još lane!

Stiže momak toliko vredan da je radio za kasom u očevoj piceriji! Norvežanin marokanskog porekla već duže vreme je na meti Lisica.

Fudbal 06.03.2017 | 18:00
Video: Mareza je trebalo prodati još lane!
Pominjalo se još prošlog leta, ali kako je Lester tada uspeo da ubedi Rijada Mareza da ostane, od Mohameda Eljunusija se odustalo. Međutim, kako je ove sezone očigledno da je Mareza trebalo pustiti - mada je lako glumiti generala posle bitke - Lester se ponovo okrenuo ka 22-godišnjem reprezentativcu Norveške.

Eljunusi je već duže vremena pod Lesterovom lupom, ali čini se da je idealan trenutak prošao, pošto ga je Bazel lane uzeo Moldeu za skromnih 3.200.000 evra. A kako jeEljunusi i u Švajcarskoj nastavio da pruža dobre partije - postigao je šest golova i namestio još devet - sigurno je da će Bazel sada tražiti mnogo više para. Uostalom, Bazel ne prodaje za siću.

Naravno, sve će zavisiti od toga da li će Lester sačuvati premijerligaški status. A čak i ako opstane sigurno ovaj put neće propustiti šansu da zaradi na igračima koji su mu prošle godine doneli čudesan uspeh. Kako ove sezone igra Marez, samo tri gola i tri asistencije u prvenstvu, bolje da su se sa Alžircem, uz N’gola Kantea i Džejmija Vardija najzaslužnijim igračem za titulu, rastali još lane kada su mogli da traže koliko god novca su hteli.

Marezova cena je u međuvremenu pala, ali sigurno da ga niko nije zaboravio. Njemu je samo potreban novi izazov. Isto traži i Eljunusija, momka poniklog u Sarpsborgovoj akademiji.

Za njega kažu da je skroman, veliki radnik, čak i perfekcionista. Zameraju mu što nekad želi toliko da jednostavno nestane sa trenera. Ipak...

"Nekad ume baš da iznervira, da ’ne dođe’ na utakmicu. Ali ima taj ’iks faktor’ koji mnogima nedostaje, a to je da može da pogodi u bilo kom trenutku", hvalio ga je bivši trener u Moldeu Ole-Gunar Solskjer.

A koliki je Eljunusi zaista radnik svedoči još jedna priča iz Norveške. Mohamedov otac, naime, trži piceriju. Mohamed je, već je tada bio profesionalni fudbaler, često pomogao radeći za kasom.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar