Повреде стижу и Фенер!

Слукас ће оперисати колено, Весели изврнуо скочни зглоб!

Кошарка 02.03.2017 | 08:15
Повреде стижу и Фенер!
Многи тимови Евролиге у овој фази сезоне имају проблема са повредама, а тој листи прикључио се и Фенербахче.

Жељко Обрадовић је пред гостовање Жалгирису, у оквиру 24. кола, остао без бека Костаса Слукаса и Јана Веселог, који су до сада играли око 25 минута по утакмици.

Слукас ће ових дана бити подвргнут операцији колена, после које га очекује пауза од најмање месец дана, док је "летећи Чех" изврнуо скочни зглоб на тренингу и по питању његовог повратка на паркет нема конкретних информација.

Срећа за Фенербахче је што седам кола пре краја заузима четврто место, са победом више, бољим међусобним скором и "на папиру" лакшим распоредом од петопласираног Панатинаикоса.

Турски тим тако има добре изгледе да упркос проблемима избори предност домаћег терена у четвртфиналу Евролиге, које се игра као плеј-оф серија, на три победе.

Фенер у четвртак гостује Жалгирису, затим дочекује Басконију, па иде у Бамберг, док ПАО у истом периоду гостује Дарушафаки и Жалгирису, а затим је домаћин Реалу.

Скраћена ротација даће шансу за истицање Богдану Богдановићу, који је у прошлом колу Евролиге против Олимпијакоса постигао 27 поена, а извесно је да ће и Никола Калинић у Каунасу провести бар двадесетак минута на паркету.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар