Povrede stižu i Fener!

Slukas će operisati koleno, Veseli izvrnuo skočni zglob!

Košarka 02.03.2017 | 08:15
Povrede stižu i Fener!
Mnogi timovi Evrolige u ovoj fazi sezone imaju problema sa povredama, a toj listi priključio se i Fenerbahče.

Željko Obradović je pred gostovanje Žalgirisu, u okviru 24. kola, ostao bez beka Kostasa Slukasa i Jana Veselog, koji su do sada igrali oko 25 minuta po utakmici.

Slukas će ovih dana biti podvrgnut operaciji kolena, posle koje ga očekuje pauza od najmanje mesec dana, dok je "leteći Čeh" izvrnuo skočni zglob na treningu i po pitanju njegovog povratka na parket nema konkretnih informacija.

Sreća za Fenerbahče je što sedam kola pre kraja zauzima četvrto mesto, sa pobedom više, boljim međusobnim skorom i "na papiru" lakšim rasporedom od petoplasiranog Panatinaikosa.

Turski tim tako ima dobre izglede da uprkos problemima izbori prednost domaćeg terena u četvrtfinalu Evrolige, koje se igra kao plej-of serija, na tri pobede.

Fener u četvrtak gostuje Žalgirisu, zatim dočekuje Baskoniju, pa ide u Bamberg, dok PAO u istom periodu gostuje Darušafaki i Žalgirisu, a zatim je domaćin Realu.

Skraćena rotacija daće šansu za isticanje Bogdanu Bogdanoviću, koji je u prošlom kolu Evrolige protiv Olimpijakosa postigao 27 poena, a izvesno je da će i Nikola Kalinić u Kaunasu provesti bar dvadesetak minuta na parketu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar