ЕЛ - Радоњић пред Бамберг: Није морање, већ хтење

"Даћемо све од себе и то се не доводи у питање, а има пуно разлога зашто у четвртак не морамо да победимо", рекао је тренер Звезде. Јовић и Гудурић биће у тиму.

Кошарка 01.03.2017 | 17:45
ЕЛ - Радоњић пред Бамберг: Није морање, већ хтење
Црвена звезда мтс контролише исход своје борбе за пласман у Топ 8 и у таквој атмосфери дочекује и 24. коло, у којем ће играти против Бамберга у хали "Александар Николић" (четврак, 19.00).

Тим Дејана Радоњића угостиће екипу Андрее Тринкјерија, коју је савладала у првом дуелу у Немачкој (78:79).

Још један тријумф додатно би црвено-белима отворио врата следеће фазе и на основу тога, Звездиних игара, као и позиције која тренутно припада немачком прваку (12. место), Београђанима је унапред додељена улога фаворита у сутрашњем мечу.

Међутим, тренер српског и регионалног шампиона упозорава да је у сличном амбијенту у Београд стигао и Жалгирис, па је у "Пиониру" надиграо његов тим и однео бодове у Литванију.

"Амбијент ме подсећа на неке моменте који се дешавају не само ове, већ и претходних година. Пред Жалгирис се такође сматрало да би било реално да добијемо, а славили су они, много бољом игром од нас. То нам је показало да се није десило нереално и та искуства морамо сада да имамо у виду", подвукао је Радоњић.

"Осим нас и други размишљају слично. Не зато што нисмо жељни победе, већ зато што и резултати доносе различите моменте и све те прогнозе могу да се анализирају. Ми смо, генерално, најбољи сведок лоше процене на самом старту сезоне", упозорио је Радоњић, подсетивши и на меч првог кола против Дарушафаке.

У осврту на здравствено стање екипе, Звездин шеф струке најавио је да ће Стефан Јовић и Марко Гудурић поново бити у тиму, након што су због повреда "прескочили" утакмицу против Олимпије у понедељак.

"Ситуација је нешто боља што се тиче Гудурића и Јовића, а наравно, видећемо колико ће они реално моћи да помогну. Дангубић је почео са нешто јачим тренинзима, па бисмо за десетак дана могли да га очекујемо у тиму".

Уз истицање Бамбергових врлина, тренер црвено-белих рекао је да поштује Тринкјеријев састав, његов квалитет и нагласио да амбијент императива победе не утиче на његов тим.

"Кад прођеш толико сличних ситуација, онда једноставно не размишљаш о томе, а мислим да смо ми прошли такве ситуације, не само ове сезоне већ и ранијих. Спремамо се на другачији начин. Има ту још доста утакмица које могу да одлучују шта ће да се деси. С обзиром на све урађено, имамо добар положај и сматрам да ништа не морамо. Желимо, све ћемо дати од себе да добијемо, али има пуно разлога да не мора. Пуно".

На констатацију да је Бамберг један од евролигаша са најмање победа у гостима, Радоњић каже да тај податак не осликава квалитет игре немачког представника.

"У оваквој Евролиги каква јесте, ако се гледа само са аспекта резултата, можемо да посматрамо разне ствари, али то нас не би довело до реалне процене. Ако гледамо које су мечеве могли да добију, онда долазимо до закључка да је требало да буду далеко изнад тренутне позиције. Не гледамо само квалитет који поседују, већ и игре које показују... Тај прилаз био би погрешан и не размишљамо на тај начин. Утакмице морају да се добију добром игром свих 40 минута", рекао је на крају Радоњић.

И док су црвено-бели и даље лишени помоћи Дангубића, ни Бамберг неће доћи у комплетном саставу, пошто је повређен одлични летонски бек Стрелниекс.

ПАРОВИ 24. КОЛА

Жалгирис - Фенербахче, Галатасарај - Реал, Звезда - Бамберг, Макаби - Олимпијакос, Басконија - Армани (четвртак), Уникс - Ефес, Дарушафака - Панатинаикос, Барселона - ЦСКА (петак).

ТАБЕЛА: Реал 18-5, ЦСКА 17-6, Олимпијакос 16-7, Фенербахче 15-8, Панатинаикос 14-9, Звезда 13-10, Ефес 12-11, Басконија 12-11 (плеј-оф), Дарушафака 11-12, Жалгирис 10-13, Барселона 9-14, Бамберг 8-15, Макаби 8-15, Уникс 7-16, Галатасарај 7-16, Армани 7-16.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар