EL - Radonjić pred Bamberg: Nije moranje, već htenje

"Daćemo sve od sebe i to se ne dovodi u pitanje, a ima puno razloga zašto u četvrtak ne moramo da pobedimo", rekao je trener Zvezde. Jović i Gudurić biće u timu.

Košarka 01.03.2017 | 17:45
EL - Radonjić pred Bamberg: Nije moranje, već htenje
Crvena zvezda mts kontroliše ishod svoje borbe za plasman u Top 8 i u takvoj atmosferi dočekuje i 24. kolo, u kojem će igrati protiv Bamberga u hali "Aleksandar Nikolić" (četvrak, 19.00).

Tim Dejana Radonjića ugostiće ekipu Andree Trinkjerija, koju je savladala u prvom duelu u Nemačkoj (78:79).

Još jedan trijumf dodatno bi crveno-belima otvorio vrata sledeće faze i na osnovu toga, Zvezdinih igara, kao i pozicije koja trenutno pripada nemačkom prvaku (12. mesto), Beograđanima je unapred dodeljena uloga favorita u sutrašnjem meču.

Međutim, trener srpskog i regionalnog šampiona upozorava da je u sličnom ambijentu u Beograd stigao i Žalgiris, pa je u "Pioniru" nadigrao njegov tim i odneo bodove u Litvaniju.

"Ambijent me podseća na neke momente koji se dešavaju ne samo ove, već i prethodnih godina. Pred Žalgiris se takođe smatralo da bi bilo realno da dobijemo, a slavili su oni, mnogo boljom igrom od nas. To nam je pokazalo da se nije desilo nerealno i ta iskustva moramo sada da imamo u vidu", podvukao je Radonjić.

"Osim nas i drugi razmišljaju slično. Ne zato što nismo željni pobede, već zato što i rezultati donose različite momente i sve te prognoze mogu da se analiziraju. Mi smo, generalno, najbolji svedok loše procene na samom startu sezone", upozorio je Radonjić, podsetivši i na meč prvog kola protiv Darušafake.

U osvrtu na zdravstveno stanje ekipe, Zvezdin šef struke najavio je da će Stefan Jović i Marko Gudurić ponovo biti u timu, nakon što su zbog povreda "preskočili" utakmicu protiv Olimpije u ponedeljak.

"Situacija je nešto bolja što se tiče Gudurića i Jovića, a naravno, videćemo koliko će oni realno moći da pomognu. Dangubić je počeo sa nešto jačim treninzima, pa bismo za desetak dana mogli da ga očekujemo u timu".

Uz isticanje Bambergovih vrlina, trener crveno-belih rekao je da poštuje Trinkjerijev sastav, njegov kvalitet i naglasio da ambijent imperativa pobede ne utiče na njegov tim.

"Kad prođeš toliko sličnih situacija, onda jednostavno ne razmišljaš o tome, a mislim da smo mi prošli takve situacije, ne samo ove sezone već i ranijih. Spremamo se na drugačiji način. Ima tu još dosta utakmica koje mogu da odlučuju šta će da se desi. S obzirom na sve urađeno, imamo dobar položaj i smatram da ništa ne moramo. Želimo, sve ćemo dati od sebe da dobijemo, ali ima puno razloga da ne mora. Puno".

Na konstataciju da je Bamberg jedan od evroligaša sa najmanje pobeda u gostima, Radonjić kaže da taj podatak ne oslikava kvalitet igre nemačkog predstavnika.

"U ovakvoj Evroligi kakva jeste, ako se gleda samo sa aspekta rezultata, možemo da posmatramo razne stvari, ali to nas ne bi dovelo do realne procene. Ako gledamo koje su mečeve mogli da dobiju, onda dolazimo do zaključka da je trebalo da budu daleko iznad trenutne pozicije. Ne gledamo samo kvalitet koji poseduju, već i igre koje pokazuju... Taj prilaz bio bi pogrešan i ne razmišljamo na taj način. Utakmice moraju da se dobiju dobrom igrom svih 40 minuta", rekao je na kraju Radonjić.

I dok su crveno-beli i dalje lišeni pomoći Dangubića, ni Bamberg neće doći u kompletnom sastavu, pošto je povređen odlični letonski bek Strelnieks.

PAROVI 24. KOLA

Žalgiris - Fenerbahče, Galatasaraj - Real, Zvezda - Bamberg, Makabi - Olimpijakos, Baskonija - Armani (četvrtak), Uniks - Efes, Darušafaka - Panatinaikos, Barselona - CSKA (petak).

TABELA: Real 18-5, CSKA 17-6, Olimpijakos 16-7, Fenerbahče 15-8, Panatinaikos 14-9, Zvezda 13-10, Efes 12-11, Baskonija 12-11 (plej-of), Darušafaka 11-12, Žalgiris 10-13, Barselona 9-14, Bamberg 8-15, Makabi 8-15, Uniks 7-16, Galatasaraj 7-16, Armani 7-16.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar