Мари против Шарапове: Не заслужује вајлд карте!

Први тенисер света Енди Мари рекао је да је против давања специјалних позивница играчицама и играчима за које је откривено да су се допинговали.

Тенис 07.03.2017 | 08:15
Мари против Шарапове: Не заслужује вајлд карте!
Мари је поновио да није присталица тога што се Марији Шараповој, која је одслужила годину дана суспензије због допинг, дају вајл-карте за одређене турнире.

Некадашања прва тенисерка света вратиће се на турниру у Штутгарту, који ће почети пре истека њене суспензије.

“Мислим да је потребно стварно да радите како бисте се вратили. Ипак, већина турнира ће урадити оно што мисле да је најбоље за тај догађај. Ако мисле да ће велика имена привући више гледалаца, позваће их”, рекао је Мари.

Британац разуме дилему организатора због тога што Шарапова са собом повлачи велику медијску пажњу, али истиче да чека да види како ће реаговати Вимблдон, који је важи за најконзервативнији у свету тениса.

“Шарапова ће имати прилике да поправи свој пласман до тада, али ако не буде успела, одлука ће бити на Вимблдону и то ће бити показатељ како они желе да одиграју ‘картама које имају’. Сигуран сам да ће добро размислити пре него што донесу исправну одлуку”, додао је први играч света, а одлука да ли ћемо је гледати на теренима Ол Ингланд Клаба требало би да буде донесена 22. маја.

Енди није први пут критиковао Рускињу, то је учинио и када је објавила да је пала на допинг тесту.

“Није на мени да одређујем казну, али ако неко користи супстанце које су недозвољене, а које му дају предност и падне на допинг тесту, мора да буде суспендован”, истакао је тада Мари.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар